Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održana 51. redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde
Održana 51. redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

04.03.2020.

uo 27. 02 20-1

 

Upravni odbor Udruženja poslodavaca BPK Goražde održao je 27.02.2020.godine 51. redovnu sjednicu, dvanaestu u novom sazivu, na kojoj se našlo 11 tačaka dnevnog reda.

Upravni odbor je nakon usvajanja Zapisnika sa predhodne sjednice razmatrao finansijski izvještaj Udruženja poslodavaca BPK Goražde za 2019.godinu.

U nastavku sjednice Upravni odbor se upoznao sa aktivnostima između dvije sjednice, pri čemu je zaključeno da je bilo mnogo aktivnosti i pri čemu je posebno istaknuta aktivnost „Edukacija poslodavaca“ koja se odvijala u pet posebnih modula, a sa kojom su zadovoljni poslodavci i drugi prisutni. Istaknuto je također i aktiviranje Ekonomsko-socijalnog vijeća, institucije kroz koju Udruženje poslodavaca vrši pritisak na Vlast na izmjenu zakonskih propisa, koji su nepovoljni za poslodavce.

uo 27 02 20 2

 

U nastavku sjednice Upravni odbor je donio odluke neophodne za održavanje 14.Izvještajno-izborne Skupštine Udruženja poslodavaca.

Donesena je Odluka da se Skupština održi 09. aprila 2020.godine, a da se u međuvremenu dostavi poziv članovima da predlažu svoje kandidate u organe Udruženja poslodavaca.

Utvrđen je i dnevni red, kao i Izvještaj o radu za 2019.godinu, Program rada za 2020.godinu, Finansijski plan za 2020.godinu, kao i Izborno-kandidaciona komisija.

Također, utvrđen je prijedlog za izmjenu Statuta Udruženja poslodavaca, čije izmjene bi Skupština Udruženja trebala potvrditi i usvojiti.

Upravni odbor je razmatrao Informaciju o promjenama na evidenciji nezaposlenih osoba za period juli 2019.godine – januar 2020.godine.

Razmatrana je i informacija oko energetske efikasnosti , te o prijedlogu firme „Enova“ d.o.o. Sarajevo o održavanju radionice u Goraždu po ovom pitanju.

Na kraju sjednice Upravni odbor je ponovo razmatrao informaciju o inicijativi za neradnu nedelju u trgovinama, te donio Zaključak da se održi sastanak sa predstavnicima Vlade i Grada Goražda da se razmotri mogućnost riješavanja ovog problema koji stvara trgovinskim lancima u Goraždu.

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12