Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Razmatran kantonalni "Korona zakon"
Razmatran kantonalni "Korona zakon" PDF Ispis E-mail

19.05.2020.

Na inicijativu Udruženja poslodavaca BPK Goražde u petak 15.05.2020.godine u prostorijama Ministarstva za privredu BPK Goražde održan je sastanak na kome se razmatrao kantonalni “Korona zakon” i rebalans budžeta za 2020.godinu.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Udruženja poslodavaca BPK Goražde i predstavnici Ministarstva za privredu BPK Goražde.

Predstavnici Udruženja poslodavaca BPK Goražde su imali primjedbu na član 8. c) zakona, gdje su zahtjevali da finansijsku pomoć od kantonalnog “korona zakona” pored onih privrednih subjekata kojima je zabranjen rad, dobiju i privredni subjekti kojima je onemogućen rad iz drugih razloga i kojima je ugroženo poslovanje.

Ministar za privredu BPK Goražde je obećao da će Vlada BPK Goražde amandmanski djelovati na današnjoj sjednici, te da se u skladu sa finansijskim mogućnostima pomogne i ovim privrednim subjektima, koji bi spadali u ovu kategoriju.

Razgovarano je i o drugim vrstama pomoći privrednim subjektima pored fonda koji je predviđen rebalansom budžeta.

Nakon donesenog zaključka sa sjednice u petak, jučer je održan sastanak u Službi za zapošljavanje BPK Goražde, na kojem su prisustvovali predstavnici Udruženja poslodavaca BPK Goražde, ministarstva za privredu BPK Goražde i Službe za zapošljavanje BPK Goražde.

Tema sastanka je bila način i mogućnosti iznalaženja finansijskih sredstava koje bi eventualno bile na raspolaganju sa kantonalnog i federalnog nivoa a sa ciljem pomoći privrednim subjektima.

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 27