Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održana 14.Izvještajno- izborna skupština Udruženja poslodavaca BPK Goražde
Održana 14.Izvještajno- izborna skupština Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

25.06.2020.

14 skupština 4

Jučer je održana 14.Izvještajno-izborna Skupština Udruženja poslodavaca BPK Goražde.

Uvojeni su izvještaj o radu Upravnog odbora, Nadzornog odbora, stručne službe, te delegacije u Ekonomsko-socijalnom vijeću.

Skupština je usvojila i Program rada i finansijski plan za 2020.godinu, te usvojila izmjenu statuta Udruženja poslodavaca.

Pristupilo se i izboru organa u Udruženju poslodavaca BPK Goražde za mandatni period 2020-2024.godine.

Izabrani su novi članovi skupštine, tj.ukupno 19 članova skupštine.

Za predsjednika Skupštine izabran je Adnan Mirvić iz industrijske zone „Prevent“, tj. firme „Prevent components“, a za njegovog zamjenika je izabrana iz industrijske zone „Pobjeda“ Aida Kuduz iz firme „Tvornica alata Goražde“.

Jučer  se  Skupština Udruženja poslodavaca oprostila od Avda Kuljuha koji je tu funkciju obnašao punih 13.godina i koji je dao veliki doprinos u radu Udruženja poslodavaca.

Izabran je i novi Upravni odbor.

Za predsjednicu Upravnog odbora izabrana je Šejla Bojadžija, a za njenog zamjenika izabran je Zijo Tanjo.

Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Haris Ražanica.

14.skupšt 1

U 2020.godini Udruženje poslodavaca poseban akcenat će staviti na nastavak tripartitnog socijalnog dijaloga kroz Ekonomsko-socijalno vijeće u kojem je Udruženje poslodavaca legitimni predstavnik poslodavaca, te nastojati da se donesu što bolji propisi za poslodavce i stvaranje za njih boljih uslova za poslovanje.

U 2020.godini Udruženje poslodavaca će nastaviti sa započetim aktivnostima, te glavni fokus staviti na praćenje zakonskih propisa, poboljšanje pružanja usluga prema članovima, te raditi na nekim novim projekima koji se tiču promocije poslodavaca.

14 skupš 3

Također, neophodno je uspostaviti kvalitetniju komunikaciju i razmjenu mišljenja i iskustava između poslodavaca i nosioca izvršne i zakonodavne vlasti.

Kada je u pitanju kantonalni „korona“ zakon Skupština Udruženja poslodavaca podržava prijedlog ministarstva za privredu i Vlade BPK Goražde da se izmjeni Zakon o ublažavanju posljedica uzrokovanih stanjem nesreće i to na način kako smo i predlagali prije donošenja zakona.

Dakle, Udruženje poslodavaca BPK Goražde se zalaže da se finansijski potpomognu i oni privredni subjekti kojima je rad onemogućen ili znatno otežan zbog posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

14 skupština 5

14 skupš 2

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17