Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Potpisani ugovori za realizaciju projektnih aktivnosti neprofitnih organizacija u 2022. godini
Potpisani ugovori za realizaciju projektnih aktivnosti neprofitnih organizacija u 2022. godini PDF Ispis E-mail

27.12.2022.

Potpisani ugovori za realizaciju projektnih aktivnosti neprofitnih organizacija u 2022. godini

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edin Ćulov potpisao je danas ugovore sa korisnicima sredstava po Programu utroška sredstava Vlade BPK Goražde sa ekonomskog koda-Tekući transferi neprofitnim organizacijama.

Na osnovnu javnog poziva, za realizaciju projektnih aktivnosti neprofitnih organizacija u 2022. godini, Vlada BPK Goražde svojom odlukom odobrila je finansijska sredstva u iznosu od 119.500 KM,  a finansirat će se 26 neprofitnih organizacija  s prostora BPK Goražde.

U ovoj budžetskoj godini za finansiranje projektnih aktivnosti neprofitnih organizacija izdvojena su značajna sredstva,  a ono na čemu će Vlada BPK Goražde posebno insistirati jeste na pravdanju utroška tih sredstava.

„Nadam se da će ova sredstva pomoći u realizaciji njihovih projektnih aktivnosti kako bi ovu  kalendarsku godinu završili sa uspjehom, a Vlada BPK Goražde će i u budućnsoti nastojati da ih podržava s ciljem njihovog daljeg razvoja“—ovom prilikom naglasio je premijer BPK Goražde Edin Ćulov..

U ime korisnika, riječi zahvalnosti Vladi BPK Goražde koja je prepoznala značaj projekata i odobrila sredstva za njihovu implementaciju i nastavak aktivnosti neprofitnih organizacija, uputio je predstavnik NK „Azot“ Vitkovići Amir Dragolj.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba
 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 26