Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti ODRŽAN OKRUGLI STOL NA TEMU ”CIRKULARNA EKONOMIJA-ŠANSA ZA RAZVOJ GRADA GORAŽDA”
ODRŽAN OKRUGLI STOL NA TEMU ”CIRKULARNA EKONOMIJA-ŠANSA ZA RAZVOJ GRADA GORAŽDA” PDF Ispis E-mail

25.01.2023.

 

U organizaciji Centra za politike i upravljanje (CPU) i Grada Goražde danas je održan okrugli sto na temu ”Cirkularna ekonomija-Šansa za razvoj Grada Goražda”. Goste je na početku pozdravio i poželio dobrodošlicu Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović, a u u uvodnom obraćanju govorio je i Adis Muhović, izvršni direktor CPU. Moderator okruglog stola bio je Vedad Suljić.

U prvom dijelu okruglog stola prisutni su razgovarali o cirkularnoj ekonomiji: koristima i poticajima za lokalnu zajednicu, dok se u drugom dijelu govorilo o poslovnim modelima i prioritetnim sektorima za poticanje cirkularne ekonomije. Učesnici okruglog stola bili su predstavnici lokalne zajednice Grada Goražde i predstavnici kompanija i privatnog sektora.

Nešto više o okruglom stolu u izjavi za medije govorio je moderator Vedad Suljić: ” Danas ćemo govoriti o cirkularnoj ekonomiji, na koji način različiti akteri od lokalne zajednice do privrednika mogu biti uključeni  u cirkularnu ekonomiju koja počiva na tome da se resursi koji dobijemo iz prirode što duže zadržavaju u ekonomskom sistemu. Govorićemo i o općim principima cirkularne ekonomije, o mogućim poslovnim modelima koji se mogu evidentirati, kao i o najpotencijalnijim sektorima BiH. Cilj okruglog stola je da razvijemo jednu diskusiju, da vidimo šta je to prioritetno u Gradu Goražde kada govorimo o cirkularnoj ekonomiji i od strane lokalne zajednice, dakle Gradske uprave i njenih službi, naravno privrede pa do građana.”

Na okruglom stolu ispred Udruženja poslodavaca BPK Goražde prisustvovao je sekretar Adnan Bukva.

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 18