Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Potpisani ugovori o korištenju sredstava za podršku razvoja neprofitnih organizacija s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2023. godinu
Potpisani ugovori o korištenju sredstava za podršku razvoja neprofitnih organizacija s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2023. godinu PDF Ispis E-mail

19.07.2023.

 

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Zijad Briga  i predstavnici neprofitnih organizacija s područja našeg kantona danas su u prostorijama resornog ministarstva, potpisali Ugovor o korištenju sredstava po Programu  utroška sredstava Ministarstva za privredu za podršku razvoju neprofitnim organizacijama Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2023. godinu.

Za razvoj neprofitnih organizacija iz budžeta ministarstva po ovom programu izdvojena su finansijska sredstva u iznosu od 30.000 KM, a ugovor o dodjeli finansijskih sredstava u iznosima po 7.500 KM dodijeljena su za četiri neprofitne organizacije  – Privrednu i Obrtničku komora,  Udruženje poslodavaca Bosansko-podrinjskog kantona Goražde,  te Udruženje "Stari zanati" a sredstva  će biti  iskorištena za provođenje programskih aktivnosti pomenutih organizacija, njihovu održivost i postizanje programskih ciljeva.

Potpisivanje današnjeg ugovora ima za cilj uspješnu saradnju ministarstva sa neprofitnim organizacijama s područja našeg kantona čije postojanje je veoma važno za Bosansko-podrinjski kanton Goražde. Ovom prilikom potpisnici ugovora uputili su zahvalnost resornom ministru na dobroj saradnji i podršci koju očekuju i u budućnosti.

Potpisanim ugovorima regulisana su međusobna prava i obaveze potpisnika koja se odnose na način utroška i kontrolu utrošenih sredstava, te druga pitanja od značaja za realizaciju ugovora.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba
 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 84