Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti PRODUŽEN PROJEKAT “GORAŽDE-ZONA UNAPRIJEĐENOG POSLOVANJA” NAREDNA 3 MJESECA
PRODUŽEN PROJEKAT “GORAŽDE-ZONA UNAPRIJEĐENOG POSLOVANJA” NAREDNA 3 MJESECA PDF Ispis E-mail

07.03.2017.

 
 

Obzirom da se u mjesecu martu 2017. godine službeno završava  projekat “Goražde-zona unaprijeđenog poslovanja” koji je finansiran od strane Europske komisije, a implementirao se posredstvom OXFAM-a i njegovih partnera na ovom projektu - Općine Goražde, Vlade BPK, Obrtničke komore BPK i Razvojne agencije Informest iz Italije, danas je u zgradi Biznis centra organizovan sastanak na kome se razgovaralo o produžetku Projekta za naredna tri mjeseca. Projekat je produžen zahvaljujući Delegaciji EU i OXFAM-u, a na današnjem sastanku prezentovan je plan implementacije za naredna tri mjeseca, i to od 09. marta do 09. juna 2017. godine u okviru kojeg će se, kako je naglašeno danas, realizovati započeti projekti od kojih su istaknuti: otvaranje trening centra, organizacija investicione konferencije, zatim razvoj turizma kroz poboljšanje postojeće ponude i drugi projekti koji su u planu.

Današnjem sastanku u ime Općine Goražde prisustvovao je načelnik dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima koji je prilikom obraćanja uputio riječi zahvalnosti predstavniku OXFAM-a Rasimu Tulumoviću za doprinos u realizaciji Projekta, te naglasio da se raduje aktivnostima koje se realizuju u zgradi Biznis centra i da sama zgrada služi svrsi, kao i da će Općina Goražde nastaviti sa pružanjem podrške i u narednom periodu.

Ukupna vrijednost projekta “Goražde-zona unaprijeđenog poslovanja” je 524.461,00 eura, od čega je EU finansirala 440.547,00 eura, Općina Goražde i Vlada BPK sufinansirali su Projekat sa po 20.000,00 eura, dok je ostatak finansirao OXFAM.

Ključna aktivnost Projekta bila je izgradnja pomenute zgrade Biznis centra i njeno stavljanje u funkciju, kroz smještaj u istu udruženja koja pružaju usluge poduzetnicima. Objekat već služi kao svojevrsni centar za pružanje široke lepeze usluga malim i srednjim poduzećima, gdje dobijaju usluge u skladu sa svojim potrebama.

Cilj projekta bio je da se u Goraždu upostavi zona unaprijeđenog poslovanja koju će činiti biznis servis centar,  centar za obuku, kuća zanata, bolji programi i finansijski instrumenti za poduzetnike, bolja saradnja javnog i privatnog sektora na aktiviranju razvojnih potencijala, poboljšane mogućnosti apsorpcije sredstava iz razvojnih fondova i promovisanje Goražda kao sredine sa dobrim poslovnim okruženjem što je, kako je istaknuto na današnjem sastanku, u većem dijelu i postignuto.

 Izvor:www.gorazde.ba
 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Koji zakonski propis je najviše otežavao Vaše poslovanje u 2017.godini?
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 49