Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održana radionica povodom predstojećeg Sarajevo business foruma
Održana radionica povodom predstojećeg Sarajevo business foruma PDF Ispis E-mail

14.03.2017.

 

IMG_4360

U Goraždu je danas, u organizaciji BBI Banke, Federalne privredne komore i Privredne komore Bosansko-podrinjskog kantona Goražde  održana radionica posvećena pripremama za održavanje Međunarodne investicijske konferencije – Sarajevo Business Forum 2017.

Uz predstavnike organizatora, radionici su prisustvovali i predstavnici Ministarstva za privredu, kao i predstavnici privrednih društava i udruženja poslodavaca s područja BPK-a Goražde, a cilj je bio da se bliže upoznaju s načinom pripreme i kandidovanja projekata za učešće na Sarajevo Busines Forumu, koji će se ove godine održati u periodu od 22-23. maja.

U okviru radionice, predsjednik Privredne komore BPK Goražde Dževad Terović predstavio je osnovne privredne pokazatelje za područje BPK Goražde, dok su predstavnici BBI Banke prezentirali trenutne aktivnosti banke na području BPK Goražde i aktuelne linije finansiranja.

Prema riječima rukovodioca BBI VIP Busines Club-a Azre Čolić, glavna zemlja na ovogodišnjoj investicijskoj konferenciji bit će Indija, uz najavljeno učešće velikog broja investitora i poslovnih ljudi iz regiona, ali i iz Dubaija, Indonezije, Azerbejdžana, Njemačke te drugih zemalja.

radionica biznis forum 14.3.17-2

– Cilj Foruma je da okupi, s jedne strane privrednike i lokalne zajednice da prezentiraju svoje projekte i, s druge strane, da pozove investitore iz cijelog svijeta da pogledaju te projekte i  da stupe u kontakt s vlasnicima poslovnih projekata  i poslovnih ideja.  Ovo je već osmi forum i, prije svega, važno je da smo ostvarili kontinuitet. Svake godine se povećava i broj učesnika i raznovrsnost, odnosno broj zemalja iz kojih učesnici dolaze – kazala je Azra Čolić.

Na predstojećem Business Forumu svoje projekte predstavit će i BPK Goražde, a za njihovu pripremu zaduženo je Ministarstvo za privredu.

U fokusu Sarajevo Business Foruma 2017, kako je najavljeno, bit će projekti iz IT sektora, turizma, infrastrukture, energije, poljoprivrede i industrijske proizvodnje.

radionica biznis forum 14.3.17

Izvor:www.bpkg.gov.ba

 

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Koji zakonski propis je najviše otežavao Vaše poslovanje u 2017.godini?
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 94