Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti U SKLOPU START-UP PROGRAMA DODJELJENA GRANT SREDSTVA
U SKLOPU START-UP PROGRAMA DODJELJENA GRANT SREDSTVA PDF Ispis E-mail

18.05.2017.

 

Povodom dodjele grant sredstava u sklopu Start-Up programa u zgradi Biznis centra danas je organizovana svečanost, kojoj su pored predstavnika potpisnika Memoranduma prisustvovali i kandidati, koji su prošli kroz proces obuke pomenutog programa.

Start Up program se implementira od decembra 2016. godine. Učesnici u realizaciji su ujedno i potpisnici ''Memoranduma o saradnji'': Ministarstvo privrede BPK Goražde, Općina Goražde, JU Služba za zapošljavanje BPK Goražde, Privredna komora, Obrtnička komora, Udruženje poslodavaca, Udruženje ALDI i OXFAM ured u BiH. Program se implementira u okviru projekta ''Goražde zona unaprijeđenog poslovanja'' koji finasira EU, te uz tehničku i finansijsku podršku projekta ''Inkluzivni lanci vrijednosti održivog razvoja ruralnih područja u BiH i Albaniji'', finasiran od strane Intesa San Poalo banke iz Italije.

Aktivnosti koje su realizovane tokom implementacije Start Up programa su: Potpisivanje Memoranduma o saradnji; Objava Javnog poziva; Selekcija i izbor kandidata; Proces obuke; Prezentacija Biznis planova kandidata i selekcija kandidata; Proces monitoringa.

Odlukom Komisije, koju su činili predstavnici potpisnica Memoranduma o saradnji, kandidati koji su dobili grant sredstva su: Faris Šivšić sa projektom ''Software, Web & Hardware Services'' i Haris Kamenica sa projektom ''Uramljivanje slika, fotografija, diploma, certifikata''.

Stručni saradnik za pravne poslove Armin Čavrk koji je bio koordinator ovog projekta ispred Općine Goražde, prilikom obraćanja prisutnima istakao je – ''Općina Goražde podržava ovaj, ali i sve druge projekte mladih ljudi. Činjenica da su mladi ciljna grupa, potakla nas je da budemo jedan u sufinansijera ovoga projekta, te da i na ovaj način doprinesemo smanjenju broja nezaposlenih mladih ljudi. Danas o njihovim projektima slušamo kao o startupima, a za deset godina se nadam da ćemo o njima govoriti kao o uspješnim kompanijama i biznismenima. Uvijek smo se kao Općina, a od danas i kao Grad, odazivali sličnim projektima i nastavićemo podržavati sve pozitivne vrijednosti i aktivnosti.''

Na kraju današnje svečanosti prisutne je pozdravio i gradonačelnik Grada Goražda dr.sci. Muhamed Ramović koji je tom prilikom čestitao kandidatima koji su dobili grant sredstva, te im poželio sreću u njihovim biznisima.

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 14