Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti PREDSTAVNICI DELEGACIJE EU U POSJETI GRADU GORAŽDE
PREDSTAVNICI DELEGACIJE EU U POSJETI GRADU GORAŽDE PDF Ispis E-mail

16.10.2017.

 
,

Obzirom da je u mjesecu junu 2017. godine službeno završen projekat “Goražde-zona unaprijeđenog poslovanja” koji je finansiran od strane Europske komisije, a implementirao se posredstvom OXFAM-a i njegovih partnera na ovom projektu - Grada Goražda, Vlade BPK, Obrtničke komore BPK i Razvojne agencije Informest iz Italije, danas su naš grad posjetili predstavnici Delegacije EU.

Prilikom posjete u zgradi Biznis centra organizovan je sastanak sa partnerima na projektu “Goražde-zona unaprijeđenog poslovanja” i akterima iz Biznis centra na kome se razgovaralo o radu Centra.

Današnjem sastanku u ime Grada Goražda prisustvovao je gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima koji je prilikom obraćanja uputio riječi zahvalnosti EU i predstavniku OXFAM-a Rasimu Tulumoviću za doprinos u realizaciji Projekta, te naglasio da se raduje aktivnostima koje se realizuju u zgradi Biznis centra i da sama zgrada služi svrsi, kao i da će Grad Goražde nastaviti sa pružanjem podrške i u narednom periodu.

Ukupna vrijednost projekta “Goražde-zona unaprijeđenog poslovanja” je 524.461,00 eura, od čega je EU finansirala 440.547,00 eura, Grad Goražde i Vlada BPK sufinansirali su Projekat sa po 20.000,00 eura, dok je ostatak finansirao OXFAM.

Ključna aktivnost Projekta bila je izgradnja pomenute zgrade Biznis centra i njeno stavljanje u funkciju, kroz smještaj u istu udruženja koja pružaju usluge poduzetnicima. Objekat već služi kao svojevrsni centar za pružanje široke lepeze usluga malim i srednjim poduzećima, gdje dobijaju usluge u skladu sa svojim potrebama.

Cilj projekta bio je da se u Goraždu upostavi zona unaprijeđenog poslovanja koju će činiti biznis servis centar,  centar za obuku, kuća zanata, bolji programi i finansijski instrumenti za poduzetnike, bolja saradnja javnog i privatnog sektora na aktiviranju razvojnih potencijala, poboljšane mogućnosti apsorpcije sredstava iz razvojnih fondova i promovisanje Goražda kao sredine sa dobrim poslovnim okruženjem što je, kako je istaknuto na današnjem sastanku, u većem dijelu i postignuto.

 

Izvor:www.gorazde.ba

 

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 21