Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti U Goraždu održana javna rasprava o Zakonima porezu na dohodak, o doprinosima i porezu na dobit
U Goraždu održana javna rasprava o Zakonima porezu na dohodak, o doprinosima i porezu na dobit PDF Ispis E-mail

09.11.2017.

j.raspr zakon o porezu na doh 9.11.17

 

Danas je u Goraždu u organizaciji Udruženja poslodavaca FBIH u saradnji sa drugim partnerima organizovalo javnu raspravu o Zakonima porezu na dohodak, o doprinosima i porezu na dobit.

Učečće na javnoj raspravi uzeo je velilki broj poslodavaca sa područja BPK Goražde, te predstavnici ministarstva za privredu BPK Goražde, ministarstva za finansije BPK Goražde, gradskih vijećnika i drugih.

Zaključeno je da novi Nacrti Zakona o doprinosima i Zakona o porezu na dohodak nisu u skladu sa ciljevima Reformske agende i ne dovode do rasterećenja privrede.

Ne obezbijeđuju rasterećenje poslodavaca, nisu neutralni, već čak dovode do blagog povećanja.

Udruženje poslodavaca FBiH kao i  Udruženje poslodavaca BPK Goražde očekuju od predstavnika vlasti da razmotre i argumentovane primjedbe ugrade u konačan tekst zakona.

Očekujemo smanjenje ukupnog poreskog opterećenja i izgradnju socijalno pravednijeg poreskog sistema, a u cilju stvaranja povoljnijeg poslovnog ambijenta.

  U Zakonu o porezu na dobit smanjiti stopu poreza na dobit i definisati poreske olakšice, jer ukidanje olakšica ima višestruko negativne i nenadoknadljive posljedice na ukupnu privredu Federacije Bosne i Hercegovine.

Zakon o porezu na dobit se mora uskladiti sa Međunarodnim računovodstvenim standardima

Pripremljeni su mnogobrojni amandmani na Nact Zakona o porezu na dohodak i Zakona o doprinosima, te pripremljen Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit koji je današnji skup podržao te predložio   nekoliko novih amandmana. kao i na osale zakone.

j.raspr zakon o porezu na doh 9.11.17-2

Ovo je bila deveta javna rasprava koju Udruženje poslodavaca provodi po kantonima, te nakon održane poslednje desete u Sarajevu planiran je i jedan zajednički sastanak u Sarajevu na kojem bi bi se okupili zajedno svi poslodavci sa područja FBIH i zauzeli zajednički stav po ovom pitanju.j.raspr zakon o porezu na doh 9.11.17-6

 

j.raspr zakon o porezu na doh 9.11.17-5

 IMG 15632028Copy29

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46