Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti U Sarajevu održan seminar u organizaciji ILO-a u okviru projekta „Lokalna partnerstva za zapošljavanje“
U Sarajevu održan seminar u organizaciji ILO-a u okviru projekta „Lokalna partnerstva za zapošljavanje“ PDF Ispis E-mail

01.12.2017.

ilo 29.11.17-2

 

U okviru projekta „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini“ u Sarajevu je 29.i 30.11.2017.godine održan seminar, na kome se prvog dana razgovaralo o potrebama aktivnih tražitelja posla i kreiranje/primjena adekvatnih mjera, odnosno o tržištu rada – učesnicima na tržištu rada, ponudom i potražnjom i kontinuiranom traženju zanimanja.

Drugog dana se razgovaralo o potrebama tržišta rada na lokalnom nivou kao osnovi za kreiranje novih usluga za nezaposlene, odnosno o istraživanju lokalnog tržišta rada , strategiji zapošljavanja u lokalnoj zajednici.

Učesnici seminara su radili vježbe vezane za investiranje i otvaranje novih radnih mjesta u lokalnoj zajednici.

Govorilo se i o značaju poduzetništva za tržište rada, malim i srednjim preduzećima, poduzetništvu u lokalnim zajednicama, te o ulozi općine , lokalnih partnera u zapošjavanju, razvojnih agencija i dr.

Iz Goražda seminaru su prisustvovali predstavnici Udruženja poslodavaca BPK Goražde, Službe za zapošljavanje BPK Goražde i Aldi-a.

ilo 29.11.17

 

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 26