Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Javna rasprava o nacrtu Zakona o turizmu održana i u Goraždu
Javna rasprava o nacrtu Zakona o turizmu održana i u Goraždu PDF Ispis E-mail

19.01.2018.

Javna rasprava o nacrtu Zakona o turizmu  održana i u Goraždu

U organizaciji Ministarstva za privredu,  Ustavne zakonodavno-pravne komisije i Komisije za privredu i ekonomsku politiku, u Velikoj sali Ministarstva privrede danas je održana javna rasprava o nacrtu Zakona o turizmu BPK Goražde.

Uzimajući u obzir činjenicu da ne postoji federalni propis koji reguliše ovu oblast, Bosansko-podrinjski kanton Goražde je zbog potrebe za unaprijeđenjem i razvojem turističkih resursa, a  po uzoru na druge kantone, krenuo u izradu zakonskog rješenja kako bi što kvalitetnije regulisao ovu oblast, s ciljem bolje iskorištenosti turističkog potencijala, a samim tim i razvoja turizma na prostoru našeg kantona.

Ovim propisom, kako je istaknuto, definiše se planiranje turizma, turističkih subjekata, obavljanje turističke djelatnosti, osnivanje, organizacija i rad Turističke zajednice kao i  mjere na promociji razvoja turizma.

„Imamo namjeru da što  kvalitetnije uredimo sva ona pitanja koja dolaze kroz ovaj zakon i sve što se tiče njega. Trudićemo se da dobijemo što kvalitetniji propis koji će u punom obimu i kapacitetu biti sprovodiv, a koji će uključiti sve bitne činjenice te  trasirati put  ka daljem razvoju turizma u našem kantonu. Mislim da bi ove i slične javne rasprave ako govorimo o donošenju propisa trebale biti posjećenije budući da se ovi zakoni kojim se reguliše čitava jedna oblast tiču prije svega građana našeg kantona“- naglasio je ministar za privredu BPK Goražde Anes Salman.

Javne rasprave održane su i u općinama Pale i Foča u FBiH.

Pored primjedbi i sugestija iznesenih o ovom nacrtu na javnim raspravama, svi zainteresovani svoje primjedbe i sugestije mogu dostaviti i pismenim putem na adresu Ministarstva privrede.

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 30