Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održana 46.sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde
Održana 46.sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

02.04.2018.

uo 30.03.18

 

Upravni odbor Udruženja poslodavaca BPK Goražde održao je 30.03.2018.godine 46. redovnu sjednicu, sedmu u novom sazivu  na kojoj se našlo 7 tačaka dnevnog reda.

Nakon usvajaja Zapisnika sa 45.redovne sjednice Upravnog odbora i realizacije odluka i zaključaka sa predhodne sjednice Upravni odbor je utvrdio dnevni red i datum održavanja 12.Skupštine Udruženja poslodavaca BPK Goražde.

Donesena je Odluka da se 12. Skupština Udruženja poslodavaca BPK Goražde održi 12.04.2018.godine u 12,00 sati u „Biznis centru“ Goražde.

U nastavku sjednice Upravni odbor je utvrdio Izvještaj o radu Udruženja poslodavaca BPK Goražde za 2017.godinu i poslao ga Skupštini na usvajanje.

Također, utvrđen je Program rada i Finansijski plan za 2018.godinu.

Naglašeno je da će glavni ciljevi Udruženja u ovoj godini biti na rasterećenju privrede i unapređenju rada u Ekonomsko-socijalnom vijeću BPK Goražde.

Upravni odbor je usvojio završni račun za 2017.godinu.

Do kraja sjednice Upravi odbor razmatrao je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sudskim taksama BPK Goražde i donio Zaključak kojim podržava izmjenu Zakona u kojem je navedeno da se smanjuju takse, što ide u pravcu rasterećenja privrede.

Na kraju sjednice Upravni odbor razmatrao je Informaciju o promjenama na evidenciji Službe za zapošljavanje BPK Goražde za januar i februar 2018.godine, iz čega se moglo uočiti da je veći broj osoba koji se prijavio na evidenciju iz radnog odnosa od broja koji se odjavio sa evidencije i zasnovao radni odnos.

Upravni odbor smatra da ovo nisu dobri pokazatelji i da bi se nadležni organi i svi zajedno trebali uključiti zbog novonastale situacije i analizirati ove navedene uzroke.

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 86