Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Potpisan Aneks Sporazuma o osnivanju Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde
Potpisan Aneks Sporazuma o osnivanju Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde PDF Ispis E-mail

12.04.2018.

Potpisan Aneks Sporazuma o osnivanju Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde

Danas je u zgradi Biznis centra u Goraždu potpisan Aneks Sporazuma o osnivanju Ekonomsko-socijalnog vijeća Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Sporazum su, kao predstavnici tri strane u ovom Sporazumu, potpisali premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković, predsjednica Udruženja poslodavaca BPK Goražde Šejla Bojadžija i predsjednik Kantonalnog odbora Samostalnih sindikata BiH za BPK Goražde Elmir Pilav.

Prema riječima premijera Emira Okovića, uloga Ekonomsko-socijalnog vijeća ovim bi trebala u značajnoj mjeri biti unaprijeđena, budući da je potpisanim aneksom, između ostalog, omogućeno jačanje kapaciteta Ekonomsko-socijalnog vijeća.

– Ovo je jedna aktivnost koja se uklapa u ciljeve Vlade BPK Goražde, u smislu povećanja prostora za djelovanje svih aktera u razvoju i kreiranju politika u okviru društvenog života ovog kantona. Mislim da je ovo došlo u pravo vrijeme kada se razvijaju neke nove politike za naredni period – kazao je premijer.

On je ovom prilikom iskazao zahvalnost na ranijem doprinosu Vijeća u radu Vlade te izrazio uvjerenje da će rad Ekonomsko-socijalnog vijeća u budućem periodu biti još efikasniji.

Ocijenjeno je da će se Ekonomsko-socijalno vijeće u narednom periodu pojaviti kao važan partner Vlade u kreiranju i donošenju socijalnih i ekonomskih politika na nivou BPK Goražde.

– Ovo danas je vrlo značajno, jer je Udruženje poslodavaca BPK Goražde non-stop bilo inicijator za osnaživanje ESV-a. Mislimo da ćemo tako biti bliži Vladi i bliži sa sindikatom, kao i svim relevantnim učesnicima u samom Vijeću i da ćemo moći odgovoriti privredi i svim onim akterima koji su bitni za stvaranje boljeg poslovnog okruženja – kazala je ovom prilikom predsjednica Udruženja poslodavaca Šejla Bojadžija.

Prema riječima predsjednika Kantonalnog odbora Saveza samostalnih sindikata, potpisivanje aneksa sporazuma je u interesu svih socijalnih partnera u ovom kantonu.

– Na ovaj način stvaraju se pretpostavke za učešće Sindikata u donošenju najvažnijih odluka koje se tiču ekonomske i socijalne politike i svakako je to pretpostavka da sindikat ostvari, odnosno unaprijedi interese svog članstva i svih uposlenika na području kantona – istakao je Elmir Pilav.

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 8