Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti PREDSTAVNICI BOSANSKO-PODRINJSKOG KANTONA GORAŽDE UČESTVOVALI NA DVODNEVNOJ KONFERENCIJI U NJEMAČKOJ
PREDSTAVNICI BOSANSKO-PODRINJSKOG KANTONA GORAŽDE UČESTVOVALI NA DVODNEVNOJ KONFERENCIJI U NJEMAČKOJ PDF Ispis E-mail

19.05.2018.

Razmjena iskustava u oblasti praktične nastave i dualnog obrazovanja

U okviru projekta “Podrška malim i srednjim preduzećima u aktivnijem uključivanju u proces organizacije praktične nastave “Getting SMEs on board”, od 14. do 19. maja, u Institutu za inovacije u učenju (ILI), Univerzitet Friedrich-Alexander, Erlangen-Nürnberg, Fürth, Njemačka, kao partneri na projektu Erasmus Plus i ostali stakeholderi, na dvodnednoj konferenciji u Njemačkoj  učestvovali su  predstavnici Vlade BPK Goražde, Službe za zapošljavanje BPK Goražde, Srednje stručne škole „Džemal Bijedić“ Goražde, Udruženja poslodavaca BPK Goražde i Udruženja "Aldi" Goražde.

Pored pomenutih učesnika iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, učešće su uzeli i predstavnici Agencije za ekonomski razvoj Grada Prijedora PREDA-PD, ILI Nürnberg, koji su ujedno i domaćini internacionalnog treninga, te predstavnici CEDIT-a, Italija i OXFAM-a Italija.

Učesnici su zajednički konstatovali da se radi o izuzetnom uspješnom projektu i da postoje realne pretpostavke da se isti nastavi i u vremenu koje dolazi.

Također, učesnici iz BiH, Njemačke i Italije su kroz radionice razmijenili vlastita iskustva u praktičnoj nastavi za učenike srednjih škola i dualnom obrazovanju. Osim toga, učesnici konferencije su imali priliku posjetiti i čuti iskustva njemačkih intermedijarnih organizacija vezano za ovu problematiku.

Predstavnici Udruženja ALDI su u Njemačkoj prezentovali Policy dokument o obrazovanju u srednjim školama i praktičnoj nastavi za učenike, a koji se odnosi na stanje u ovoj oblasti u Bosni i Hercegovini, Njemačkoj i Italiji. Dokument, također, sadrži prijedlog politika i preporuka za poboljšanje trenutnog stanja u ovoj oblasti obrazovanja.

8a

11a

12-1

 

15-1

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 18