Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održana 7.redovna sjednica Upravnog odbora Biznis centra Goražde
Održana 7.redovna sjednica Upravnog odbora Biznis centra Goražde PDF Ispis E-mail

30.05.2018.

prevent safety 006

 

Danas je održana 7.redovna sjednica Upravnog odbora Biznis centra Goražde  na kome su pored članova Upravnog odbora prisustvovali i predstavnici  Kantonalne uprave za inspekcijske poslove:  direktor Midhat Hadžiomerović i tržišni inspektor Sead Imširović i predstavnik Gradske uprave Grada Goražda Armin Čavrk.

Nakon usvajanja Zapisnika sa 6.redovne sjednice i informisanja o realizaciji Odluka o Zaključaka sa predhodne sjednice Upravnog odbora,razmatrala se Inicijativa za otvaranje izložbeno-prodajnog prostora u multimedijalnoj Sali i ispred Biznis centra koju je podnijelo Udruženje „Stari zanati“.

Gosp.Safet Efendić je obrazložio navedenu inicijativu i objasnio šta je cilj i svrha ove ideje, a to je da se oformi izložbeno-prodajno mjesto na kojem bi  jednom sedmično registrovani poljoprivredni proizvođači i drugi obrtnici mogli izlagati i prodavati svoje proizvode.

Predstavnici  Kantonalne uprave za inspekcijske poslove su kazali da se mora voditi računa o ispravnosti robe koja bi se izlagala, a posebno su naveli da se mliječni i mesni proizvodi po njihovom mišljenju nebi  mogli prodavati na prodajom mjestu ovakvog karaktera.

Zaključeno je da se treba tražiti saglasnost od Službe za urbanizam Grada Goražda za obavljanje ovog posla na platou ispred Biznis centra Goražda te tražiti da se uradi idejno-tehničko riješenje za ovaj projekat.

Predstavnik Gradske uprave Grada Goražda gosp. Armin Čavrk je kazao da Gradska uprava podržava ovu inicijativu i da će sa svoje strane uraditi kako bi ova inicijativa zaživjela.

 

prevent safety 003

 

U nastavku sjednice razmatrana je inicijativa o uvođenju video nadzora na zgradi „Biznis centra“ Goražde koju je podnio gosp. Safet Efendić.

Pribavljena je ponuda od firme „Pobjeda-sigurnost“  za 4 kamere po cijeni od 3.116,00 KM koje bi bile postavljene sa tri strane objekta i jedna u Sali u prizemlju.

Upravni odbor je donio Zaključak da podržava ovu inicijativu koja se uklapa sa inicijativom otvaranja izložbeno-prodajnog prostora, jer bi se osiguravali proizvodi koji bi koristili za ove namjene.

Do kraja sjednice Upravni odbor donio je Odluku o pokretanju aktivnosti za nabavku 5 tona peleta za potrebe „Biznis centra“ Goražde. Postoje određene indicije da bi se sala u „Biznis centru“ mogla naplatiti od organizacije GIZ koja planira održati seminare u ovim prostorima, te bi se taj novac usmjerio u plačanje peleta.

Na kraju sastanka pokrenuta je inicijativa da se uradi svjetleća reklama na kojoj bi se istakla reklama „Biznis centra“ Goražde, putem koje bi se svi prolaznici mogli upoznati sa sadržajem objekta i na taj način promovisati objekat.

 

prevent safety 002

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 8