Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održana završna konferencija "Jačanje javno-privatne sektorske saradnje za visokokvalitetno srednje stručno obrazovanje "
Održana završna konferencija "Jačanje javno-privatne sektorske saradnje za visokokvalitetno srednje stručno obrazovanje " PDF Ispis E-mail

22.6.2018.

kka 22.6.18

U Sarajevu je 22.6.2018.godine održana završna konferencija "Jačanje javno-privatne sektorske saradnje za visokokvalitetno srednje stručno obrazovanje" na kojoj je prisustvovao sekretar Udruženja poslodavaca BPK Goražde.

Cilj projekta je bio uspostavljanje održivog sistema srednjeg stručnog obrazovanja sa visokokvalitetnom praktičnom nastavom u preduzećima, kroz poboljšanje komunikacije, te prilagodbu potreba i mogućnosti saradnje između škola i privrede.

Kao rezlutat projekta sačinjen je "Priručnik za implementaiciji različitih oblika učenja temeljenog na radu" koji je i i prezentovan na konferenciji.

Konferenciji su prisustovali predstavnici Ministarstva civlnih poslova BIH, Ministarstva obrazovanja FBIH, ambasade republike Austrije.

Iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde prisustvovala je i direktorica pedagoškog zavoda BPK Goražde Dika Makota.

kka 22.6.18-2

 

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 34