Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti „VEČE USPJEŠNIH POSLOVNIH PRIČA“ Dodijeljena priznanja privrednim društvima s područja BPK Goražde
„VEČE USPJEŠNIH POSLOVNIH PRIČA“ Dodijeljena priznanja privrednim društvima s područja BPK Goražde PDF Ispis E-mail

12.07.2018.

Sinoć je u hotelu „Behar“ u Goraždu upriličen događaj pod nazivom „Veče uspješnih poslovnih priča“ na kojem su dodijeljena priznanja uspješnim privrednim društvima koja posluju na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Ovaj događaj organizovali su Vlada i Udruženje poslodavaca Bosansko-podrinjskog kantona Goražde kako bi odali javno priznanje lokalnim privrednicima i privrednim društvima na njihovom doprinosu privrednom i ekonomskom razvoju ovog kantona.

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković iskazao je, u ime Vlade i svoje vlastito ime, zahvalnost svim privrednicima i drugim akterima koji su doprinijeli privrednom razvoju ovog kantona i razvoju njegovih lokalnih zajednica te istakao da se zajednički napori na stvaranju još boljih uslova za razvoj privrede trebaju nastaviti.

– Mi smo neko ko treba da prihvati sve one kritike da li je ovaj sistem u kojem djeluje privreda dovoljno dobar, dovoljno savršen. Sigurno da nije, ali ipak moramo biti svjesni da su Bosansko-podrinjski kanton, kroz ovih proteklih dvadeset godina i ljudi koji su obavljali određene funkcije i imali mogućnost da donose odluke, zaista napravili nekoliko odličnih poteza, gdje znamo da mi kao kanton imamo najmanji broj promašenih privatizacija, gdje smo  donijeli zakone koji su privukli investitore i omogućili određeni rast zaposlenosti koji je prepoznatljiv u Federaciji, čitavoj državi i šire – kazao je on.

Priznanja i zahvalnice za poseban doprinos privrednom i ekonomskom razvoju Bosansko-podirnjskog kantona Goražde i doprinos punjenju javnih budžeta kroz uplatu dobiti dodijeljena su privrednim društvima UNIS Ginex d.d, Okac d.o.o, Pobjeda Rudet d.d, Emka Bosnia d.o.o, Prevent Components d.o.o. i Pobjeda Technology d.d. Goražde.

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde će, kako je istakao premijer, i u budućem periodu raditi na stvaranju ambijenta koji će omogućiti rast proizvodnje i zaposlenosti.

– Mogu ovim putem najaviti da pravimo novo zakonsko rješenje, gdje želimo dio ovih sredstava koja se ostvaruju putem dobiti kroz različite forme vratiti privredi, kao što su npr. povoljni krediti, subvencioniranje određenih troškova i ostalo i mislim da je to u narednom periodu ključna stvar koju će Bosansko-podrinjski kanton i Vlada raditi i nastojati usmjeriti prema privredi, za koju smo sigurni da je srce ovog našeg društva  – kazao je premijer Oković.

Predsjednica Udruženja poslodavaca Šejla Bojadžija iskazala je zadovoljstvo zbog ukazane prilike da se lokalnim privrednicima oda priznanje za uspješno poslovanje u proteklom periodu.

– Okupili smo se na jednom mjestu svi. To je možda snaga ovog grada, snaga i priča koja je počela još u ratu i koja se nastavlja privrednim razvojem poslije rata i nadamo se, u budućnosti, da ćemo biti još jači i iznositi priče, pozitivne priče koje će, možda, biti primjer drugima – kazala je ona.

Kao predstavnik poslovne zajednice, na ceremoniji dodjele priznanja obratio se izvršni direktor privrednog društva UNIS Ginex d.d. Goražde Almir Dragolj.

– Želim da naglasim da je ovo rezultat rada rada, truda i odricanja svih zaposlenih u našem kolektivu i u njihovo ime vam još jednom zahvaljujem – istakao je on.

Prijemu u hotelu „Behar“ prisustvovali su goraždanski privrednici, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Grada Goražde, općina Pale i Foča u Federaciji BiH, Goraždanskog muftijstva, te predstavnici javnog i političkog života Kantona.

Prijemu u hotelu „Behar“ prisustvovali su goraždanski privrednici, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Grada Goražde, općina Pale i Foča u Federaciji BiH, Goraždanskog muftijstva, te predstavnici javnog i političkog života Kantona.

IMG 5731

IMG 5736

IMG 5738

IMG 5739

IMG 5741

IMG 5751

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

Izvor: www.bpkg.gov.ba

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 20