Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti ODRŽAN SASTANAK PARTNERSKE GRUPE NA IZRADI STRATEGIJE RAZVOJA GRADA GORAŽDE ZA PERIOD 2017. - 2026.
ODRŽAN SASTANAK PARTNERSKE GRUPE NA IZRADI STRATEGIJE RAZVOJA GRADA GORAŽDE ZA PERIOD 2017. - 2026. PDF Ispis E-mail

19.12.2018.

 
 

Grad Goražde je u saradnji sa UNDP-om izradio  Strategiju razvoja Grada Goražde za period 2017.g. – 2026.g. po metodi lokalnog integrisanog razvoja (LID). U okviru tih aktivnosti svoj doprinos su dali radna grupa i strateške grupe. 

Tim povodom danas je u Velikoj sali Gradske uprave Goražde održan sastanak Partnerske grupe koja je također učestvovala u izradi Strategije. Na početku sastanka prisutne je najprije pozdravio i poželio dobrodošlicu Gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović koji je još jednom ukazao na značaj pomenute Strategije te uputio riječi zahvalnosti svima onima koji su dali svoj doprinos na izradi iste.

Ovom prilikom prezentovan je Izvještaj o realizaciji Strategije za 2017. godinu a koji je usvojen od strane Gradskog vijeća Goražde. Prisutnima su prezentovane aktivnosti na realizaciji projekata, a koji su uvršteni u samu Startegiju, te posebno istaknuta važnost infrastrukturnih projekata koji se realizuju putem sredstava Saudijskog kredita u vrijednosti od 6.000 000 američkih dolara, a odnose se na izgradnju sekundarne vodovodne mreže, sanaciju i izgradnju puteva prema Beriču i Ilovači, te izgradnja mosta u Vitkovićima, koji za cilj ima modernizaciju i razvoj industrijske zone Lug.

Tokom prezentacije izvještaja naglašeni su kao veoma uspješni i realizacija projekta Javnih radova, te Projekat „Povećanje energetske efikasnosti u oblasti javne rasvjete uz edukativne radionice u školama“ odnosno izgradnja i postavljanje led rasvjete u Omladinskoj ulici, aktivnosti na jednom od strateških ciljeva, a odnose se na ukidanje kolektivnih smještaja, te pilot projekat izgradnja vještačkog močvarišta i mnogi drugi projekti.

Kroz Startegiju razvoja Grada Goražde za 2017. planirano je 97 projekata, od čega je 37 realizovano, 16 započeto, 14 projekata je odloženo, a 28 se planira realizovati u narednom periodu dok se od 2 odustalo.

Današnji sastanak je imao za cilj da se analizira realizacija projekata Strategije, te razmjenu mišljenja pri izradi Programa rada za 2019.

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 24