Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti GORAŽDE 21. MARTA DOMAĆIN VELIKE REGIONALNE POSLOVNE KONFERENCIJE PIT DRINA
GORAŽDE 21. MARTA DOMAĆIN VELIKE REGIONALNE POSLOVNE KONFERENCIJE PIT DRINA PDF Ispis E-mail

14.03.2019

Autor gorazde.ba   
četvrtak, 14 Mart 2019 16:29

Kao što je poznato javnosti  Goražde će 21. marta 2019. godine biti domaćin regionalne-poslovne konferencije PIT Drina Goražde (proizvodnja-industrija-tehnologija). Pripreme za ovaj veliki događaj privode se kraju, a u Organizacionom odboru kažu da je do sada veliki broj učesnika potvrdio svoje učešće. Ovo je treća konferencija ovakve vrste koju organizuje konsultantska kuća Targer Engineering & Consultanting, u saradnji sa lokalnom zajednicom, odnosno Gradom Goražde, Vladom BPK-a, Udruženjem poslodavaca BPK i Privrednom komorom BPK-a. Prve dvije konferencije održane su u Bihaću i Tešnju. Tim povodom danas je u zgradi Biznis centra Goražde održana press konferencija.

Konferencija PIT Drina, koja se održava u Hotelu Behar Goražde je zamišljena kao mjesto susreta u jednom danu za sve stručne, rukovodeće i adiministrativne uposlenike proizvodnih kompanija, kao i onih koji će to žele postati. Ovo je treća po redu konferencija ovakve vrste i održava se iz potrebe da se na jednom mjestu okupe proizvodne kompanije radi umrežavanja i razmjena znanja i iskustava između stručnjaka iz proizvodnje i vlasnika biznisa, te da se aktualiziraju teme, kao što je obrazovanje, prilagođeno potrebama tržišta, osnivanje klastera, tehnoloških parkova, industrijskih zona, a sve u cilju podizanja konkurentnosti bh kompanija. Ideja je nastala iz potrebe i želje da se promoviše uspjeh goraždanskih privrednika koji su svojim inovativnim pristupom, upravljanjem ljudskim resursima i proizvodnjom privredno razvili istočni dio BiH i predstavljaju svjetao primjer uspješnog poslovanja i razvoja. PIT Drina okupit će eminentne privrednike i stručnjake raznih proizvodnih oblasti.

Također, konferencija je značajna i svim učesnicima ili sponzorima kojima kompanije predstavljaju klijente za njihove proizvode i/ili usluge. Ona predstavlja idealnu priliku da se u jednom danu i na jednom mjestu svi učesnici upoznaju sa aktuelnim i naprednim metodama, tehnikama i tehnologijama u poslovnim operacijama, kao i da se upoznaju sa kolegama, ekspertima i poduzetnicima iz kompanija koje dijele zajedničke izazove proizvodne djelatnosti. Ne manje važna misija konferencije je dodatno oživljavanje regionalne istočno-bosanske privrede kao i bolje povezivanje kompanija i stručnjaka iz cijele BiH kao i regije Zapadnog Balkana. Koncept konferencije je da se učesnici različitim sadržajima što bolje upoznaju sa širokim spektrom tema, ideja, koncepata, kompanija i učesnika, a sve s ciljem dinamičnijeg razvoja vlastitih kompanija i karijera.

Sukladno navedenom, konferencija je tematski prilagođena i podijeljena u nekoliko cjelina:

• stručna izlaganja,

• izlaganja domaćih i međunarodnih organizacija s ciljem podsticaja biznisu,

• B2B poslovni susreti i umrežavanje,• panel diskusija na jednu od gorućih tema BH privrede,

• obilazak pogona kompanija Prevent Goražde i EMKA Bosnia.

Svaka cjelina daje učesnicima informacije o trenutnim svjetskim trendovima u proizvodnim kompanija, načine postizanja konkurentnosti i stalnog razvoja i rasta.Učesnici će ujedno imati priliku da posjete promo kutke sponzora i partnera konferencije. 

Organizatori konferencije su:

  • Grad Goražde,
  • Udruženje privrednika BPK (Bosansko-podrinjskog kantona),
  • Vlada BPK,
  • Privredna komora BPK,
  • Targer Engineering & Consulting.
 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 27