Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Otvoren 10. "Grapos Expo" - U fokusu razvoj malih i srednjih preduzeća: Sajmu prisustvovavali predstavnici Udruženja poslodavaca BPK Goražde
Otvoren 10. "Grapos Expo" - U fokusu razvoj malih i srednjih preduzeća: Sajmu prisustvovavali predstavnici Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

16.04.2019.

Otvoren 10. Grapos Expo - U fokusu razvoj malih i srednjih preduzeća
 OTVORI GALERIJU

Danas je u Gračanici otvoren jubilarni, 10. po redu Međunarodni sajam poduzetništva i obrta ”GRAPOS – EXPO”. Ova, sada već tradicionalna manifestacija, ove godine se održava na 11.000 kvadratnih metara zatvorenog i 6.000 kvadrata otvorenog prostora u Poslovnoj zoni „Fering“ u Gračanici, a činjenica da je okupio više od 330 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Švedske i drugih zemalja, govori u prilog činjenici da je „Grapos Expo“ najveći sajam ove vrste u regionu.

"Za Tuzlanski kanton i Gračanicu ovaj sajam je svojevrstan praznik, a mogu slobodno reći, danas je on i jedan od zaštitnih znakova Gračanice i Tuzlanskog kantona. Uzimajući u obzir da je cilj sajma GRAPOS EKSPO ostvarivanje pozitivnog utjecaja na privredni razvoj i stvaranje pozitivne poduzetničke klime, te povećanje konkurentnosti privrednog sektora, kao i bolje međusobno povezivanje privrednih subjekata i poduzetničkih regija, možemo reći da se on u potpunosti poklapa sa strateškim opredjeljenjem Vlade Tuzlanskog kantona", rekao je premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović, koji se u ime pokrovitelja Sajma, Vlade Tuzlanskog kantona, obratio posjetiocima. 

Osim premijera Suljkanovića, na svečanoj ceremoniji otvaranja Sajma, učesnicima Sajma i prisutnim gostima su se obratili direktor Sajma Nedžad Nuhanović, načelnik općine Gračanica Nusret Helić i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

Prema mišljenjima izlagača i posjetilaca, ovogodišnji sajam Grapos expo po svom sadržaju i obimu, tematskim cjelinama i učesnicima može biti uzor ne samo sajmovima u BiH, nego i šire. Sajam je obogaćen raznim okruglim stolovima na različite ekonomske i privredne teme, panel diskusijama i predavanjima na kojima će učestvovati eminentni stručnjaci iz oblasti privrede i politike. 

U okvirima Sajma Vlada Tuzlanskog kantona će, putem Ministarstva privrede, a u saradnji sa Privrednom komorom TK održati i prezentaciju o privrednim potencijalima Tuzlanskog kantona. Ovom prilikom privrednici će dobiti informacije o podrškama koje pružaju Vlada i Ministarstvo privrede TK kao i Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, te saznati pojedinosti koje se tiču javno-privatnog partnerstva.

"Svi sadržaju imaju za cilj razvoj i stvaranje novih ideja, a time i novi radnih mjesta što je glavni moto Sajma. Novost ove godine je auto šou i kvalitetne vansajamske aktivnosti, te veliki broj proizvodnih firmi i popusti, nagrade i prezentacije", rekao je direktor sajma Nedžad Nuhanović.

U svom obraćanju prisutnima Nusret Helić, načelnik Općine Gračanica u ime organizatora i domaćina rekao je kako je samo udruživanjem snaga, volje i pameti moguće stvarati povoljniju klimu za razvoj društva, te da tako i ovaj  Sajam omogućuje stvaranje novih poslovnih prilika.

Sajam u Gračanici bit će otvoren do 19. aprila.

Predstavnici Udruženja poslodavaca BPK Goražde posjetili su sajam u Gračanici, te iskoristili priliku za upoznavanjem sa poslovnim partnerima, te uspostavljanjem neke buduće saradnje.

Također, upriličena je posjet Udruženju poslodacaca općine Gračanica, gdje se razgovaralo o budućoj zajedničkoj saradnji, te o uzvratnoj posjeti poslodavaca sa područja BPK Goražde Gračanici.

sajam gračan 4

 

sajam grač 3

sajam grač 5

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 11