Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti VLADA BPK GORAŽDE POSJETILA GRAĐEVINSKE FIRME „OKAC“ D.O.O. I GPD „DRINA“ D.D.
VLADA BPK GORAŽDE POSJETILA GRAĐEVINSKE FIRME „OKAC“ D.O.O. I GPD „DRINA“ D.D. PDF Ispis E-mail

18.6.2019.

Iskazana spremnost za međusobnu saradnju u cilju stvaranja što boljih uslova za poslovanje privrednih subjekata na prostoru BPK Goražde

U okviru posjeta privrednim subjektima, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, predvođena premijerkom Aidom Obućom,  posjetila je juče  firme „Okac“d.o.o. i  GPD „Drina“ d.d. .  Sastanku sa menadžmentom ovih firmi prisustvovala je i direktorica MPI „Mlin“ Ustikolina.

Tokom posjete razgovarano je o planovima ovih firmi u narednom periodu te mogućoj podršci Vlade BPK Goražde u njihovoj realizaciji.

Kada je u pitanju građevinski sektor u BPK Goražde, ocjena je da su u ovoj oblasti do sada postignuti veoma dobri rezultati, pogotovo ako se uzme u obzir stambena izgradnja u posljednjih nekoliko godina.

Kako je i prilikom ove posjete istaknuto, Programom rada Vlade i Skupštine BPK Goražde u ovoj godini planirano je donošenje Zakona o lokalnom poslovanju, kojim bi se dala značajna podrška privrednim subjektima. Takođe, razgovarano je i o donošenju novih zakonskih rješenja koja bi doprinijela stvaranju kvalifikovane radne snage za potrebe poslovanja privrednih subjekata na prostoru našeg kantona.

U konačnici, iskazana je spremnost  kako Vlade BPK Goražde, tako i ovih privrednih subjekata  na međusobnu saradnju sve u cilju stvaranja što boljeg ambijenta za poslovanje i život građana na prostoru našeg kantona.

Izvor: www.bpkg.gov.ba

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 14