Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Rezultati poticajnih grant sredstava u 2019. godini PDF Ispis E-mail

15.08.2019.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavljuje rezultate poticajnih sredstava po Javnom natječaju za grant sredstva u 2019. godini.

Rezultate možete pogledati u sljedećim dokumentima;

Rang lista koriniska grant sredstava u 2019. godini 

Lista podnostitelja prijava kojima nisu odobrena sredstva zbog nedostatka sredstava 
Lista podnositelja prijava kojima nisu odobrena grant sredstva zbog formalno pravnih razloga

Podnositelji prijava kojima nisu odobrena sredstva, mogu uložiti prigovor Ministarstvu u roku od osam dana od dana objave rezultata Javnog natječaja u „Službenim novinama Federacije BiH", radi provjere činjenica i objektivnosti ocjene ponude.

 
Dodijeljena priznanja lokalnim kompanijama koje su dale doprinos razvoju srednjeg stručnog obrazovanja na prostoru BPK Goražde PDF Ispis E-mail

15.08.2019.

Dodijeljena priznanja lokalnim kompanijama koje su dale doprinos razvoju srednjeg stručnog obrazovanja na prostoru BPK Goražde

Na danas održanoj ceremoniji u prostorijama Biznis centra u Goraždu, dodijeljena su priznanja Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport predstavnicima sedam kompanija s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na ime doprinosa u razvoju srednjeg stručnog obrazovanja u ovom kantonu.

Više...
 
Novi zakon o PDV-u donosi stare nevolje PDF Ispis E-mail

15.08.2019.

Nastavićemo da se kroz javne rasprave borimo za bolji ambijent u privredi.

Poručili su domaći privrednici komentarišući proces donošenja novog zakona o PDV-u, u čiji nacrt Uprava za indirektno oporezivanje BiH, bar zasad, nije uvrstila njihove zahtjeve i zamjerke.

Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH, kaže da su dali svoje prijedloge na ovaj zakon, ali da UIO u prvom krugu nije usvojio nijedan od njihovih prijedloga.

Više...
 
Održana 50. redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

18.07.2019.

IMG 2546

Upravni odbor Udruženja poslodavaca BPK Goražde održao je 18.07.2019.godine 50. redovnu sjednicu, jedanaestu u novom sazivu, na kojoj se našlo 14 tačaka dnevnog reda.

Upravni odbor je nakon usvajanja Zapisnika sa predhodne sjednice razmatrao finansijski izvještaj Udruženja poslodavaca BPK Goražde za 6 mjeseci 2019.godine.

U nastavku sjednice Upravni odbor se upoznao sa aktivnostima između dvije sjednice, pri čemu je zaključeno da je bilo mnogo aktivnosti i pri čemu je zapažena uloga Udruženja poslodavaca u svim sferama društvenog života. Poseban akcenat je stavljen na posjetu Vlade BPK Goražde privrednim subjektima i o tome se posebno razgovaralo.

Više...
 
ODRŽANE JAVNE RASPRAVE O NACRTU ZAKONA O UNAPRIJEĐENJU LOKALNOG POSLOVANJA U BPK GORAŽDE PDF Ispis E-mail

15.07.2019.

Cilj izrade ovog zakonskog rješenja je stvaranje povoljnijeg ambijenta za poslovanje privrednih subjekata na području BPK Goražde

Nakon općina Foča i Pale u FBiH, u Goraždu je juče održana i posljednja po redu javna rasprava o nacrtu Zakona o unaprijeđenju lokalnog poslovanja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Javnu raspravu organizovalo je Ministarstvo za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u saradnji sa Ustavnom i zakonodavno-pravnom komisijom  i Komisijom za privredu i ekonomsku politiku Skupštine BPK Goražde.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 126

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 27