Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Održana 42. redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

22.03.2017.

22.3.17-resize

 

Upravni odbor Udruženja poslodavaca BPK Goražde održao je 22.03.2017.godine 42. redovnu sjednicu na kojoj se našlo 10 tačaka dnevnog reda.

Nakon usvajaja Zapisnika sa 41.redovne sjednice Upravni odbor je razmatrao Finansijski izvještaj Udruženja poslodavaca za 2016.godinu, te prva tri mjeseca 2017.godine, te pregled uplata članarina po firmama u 2017.godini.

U nastavku sjednice Upravni odbor je primio k znanju informaciju o aktivnostima između dvije sjednice koje su bile mnogobrojne, počevši od održavanja velikog broja javnih rasprava Zakona o šumama, Zakona o koncesijama, Zakona o turizmu i drugih zakona.

Također, Upravni odbor je informisan u vezi projekta „Start-up“ programa koji se provodi u sklopu projekta „Zona unapređenog poslovanja“, koji je u završnoj fazi.

Više...
 
Održavanje 42.redovne sjednice Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

21.3.2017.

Dana 22.3.2017.godine održat će se 42.redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde na kojoj će se uglavnom naći materijali za pripremu održavanje 11.redovne Skupštine Udruženja poslodavaca BPK Goražde.

POZIV

 
U sklopu projekta „ Start up“ programa održana prezentacija Biznis planova učesnika projekta PDF Ispis E-mail

20.3.2017.

start up komisija 20.3.17-3

 

Danas je u Biznis centru Goražde održana prezentacija Biznis planova učesnika projekta.

Od ukupno 8 učesnika koji su ostali u ovom projektu, 7 njih je danas prezentovalo svoje Biznis planove, dok  jedan učesnik  (Faruk Omanović) nije prisustvovao prezentaciji.

Selekciona komisija koja je sastavljena od potpisnika Memoranduma o saradnji imala je zadatak da ocijeni Biznis planove i prezentacije učesnika, čiji bi se bodovi sa ranijim ocijenjivanjem zbrojili i konačno donijela odluka koji od učesnika će dobiti sredstva.

Učesnici koji su danas prezentovali Biznis planove su:

  1. Faris Šivšić: „Software, web i Hardware Services“
  2. Muharem Krdžalija: „Uzgoj gljive bukovače“
  3. Adnan Ćurovac : „Proizvodnja mlijeka“
  4. Žarko Jovović: „ Seoski turizam“
  5. Lejla Bašić : „ Frizerski salon“
  6. Haris Kamenica: „ Uramljivanje slika, fotografija“
  7. Amina Fejzić- Aganović: „Proizvodnja organskih proizvoda“

Osmi učesnik koji se nije pojavio je Faruk Omanović aplicirao je sa  projektom: „ Dizajniranje printa za unikatne proizvode i štampa“

start-up komisiija 20.3.17-4

Generalna ocijena je da ima dosta dobrih projekata, persepktivnih i da treba pokušati iznaći sredstva da sredstva dobije više aplikanata, budući da je ukupan budžet 15.000,00 KM, a prvobitno je bilo planirano da će dobiti jedan ili dva aplikanta po 5.000,00 KM.

Slijedeće sedmice će biti donesena konačna odluka o imenu ili imenima dobitnika sredstava po programu: „ Start-up“, koji se odvija u sklopu projekta : „Zona unapređenog poslovanja“ u Biznis centru Goražde.

start up komisija 20.3.17-2

start up komisiija 20.3.17

 

 
Odštampano 50 primjeraka "Privrednog vodiča" BPK Goražde na engleskom jeziku PDF Ispis E-mail

20.03.2017.

privredni vodič engleski

Udruženje poslodavaca BPK Goražde je u sklopu programa "Podrška neprofitnim organizacijama" Ministarstva za privredu BPK Goražde odštampalo 50 primjeraka "Privrednog vodiča BPK Goražde" na engleskom jeziku, koji je predhodno preveden od strane Oxfam-a u sklopu realizacije projekta "Zona unapređenog poslovanja".

Prevod na engleski jezik omogućit će promovisanje privrednog potencijala BPK Goražde kako na međunarodnim sajmovima, tako i na druge načine.

 
Delegacija Vlade FBIH na sastanku sa poslodavcima područja BPK Goražde PDF Ispis E-mail

15.3.2017.

Reforma privrednog sistema jedan je od prioriteta Vlade FBiH

19

Delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, predvođena premijerom Fadilom Novalićem i ministrom energije, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem je tokom jučerašnje posjete Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde upriličila sastanak s predstavnicima privrednika s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na sastanku je razgovarano o pitanjima koja su od značaja za razvoj  privrede našeg kantona, a privrednicima je data mogućnost da postavljaju pitanja, kao i da iznose probleme koji su karakteristični za privredu na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

„Zahvaljujem se u ime privrednika premijeru što je došao da nas posjeti i da čuje naše probleme i da nam kaže šta federalna Vlada preko resornih ministarstava namjerava učiniti i konkretno pomoći razvoju privrede Bosansko-podrinjskog kantona. Posebno nas raduje da je opredijeljenje Vlade da učestvuje u komunikacijskom povezivanju Goražda sa Sarajevom, čime će svakako naša privreda dobiti priliku da se brže, bolje i jeftinije poveže sa putevima preko kojih mi u 54 zemlje svijeta izvozimo robu. Mi smo također upoznali premijera da je jedan od limitirajućih faktora koji usporava dalji privredni rast i razvoj, koeficijent pripadnosti javnih prihoda. Razgovarali smo i o porezu na dohodak i porezu na dobit“ – kazao je predsjednik Privredne komore BPK-a Goražde Dževad Terović.

26

Prema riječima premijera Vlade FBiH Fadila Novalića, jedan od prioriteta Vlade Federacije BiH jeste reforma privrednog sistema te je s tim u vezi i organizovan sastanak sa privrednicima, s namjerom da se problemi koji su izneseni na sastanku od strane privrednika pokušaju riješiti u narednom periodu.

„Ono što Vlada Federacije radi jeste, prije svega, reforma privrednog sistema i najviše inoformacija dajemo i dobijamo od privrednika. Generalno, privrednici imaju iste probleme koje mi registrujemo i koje ćemo  nastojati riješiti u narednom priodu. Privrednici s područja BPK-a Goražde kao jedan od izraženih problema u ovom gradu ističu problem, odnosno povezanost sa ostatkom Bosne i Hercegovine i to je ono što utječe na poslovanje, kao i na bilanse. Sva ostala pitanja bila su vezana za Zakon o finansijskom poslovanju, Zakon o porezu na dohodak, Zakon o doprinosima i Zakon o porezu na dobit“ – ističe Novalić.

Premijer Emir Oković izrazio je zahvalnost delegaciji Vladi FBiH na upriličenoj posjeti i organizovanom sastanku s privrednicima.

„Bila je potreba da i predstavnici Vlade FBiH vide na terenu kako to sve izgleda. Sama privreda ima interes za skup normativnih akata koji ujteču na njeno poslovanje i koji su isključivo vezani za federalni nivo nadležnosti, a mi smo dosta toga uradili što je u nadležnosti kantona“ – kazao je on.

sast sa premij fbih 15.3.17

Delegacija je Vlade FBiH je zajedno sa članovima Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde posjetila neke od privrednika s područja kantona.

„Bila je potreba da i predstavnici Vlade FBiH vide na terenu kako to sve izgleda. Sama privreda ima interes za skup normativnih akata koji ujteču na njeno poslovanje i koji su isključivo vezani za federalni nivo nadležnosti, a mi smo dosta toga uradili što je u nadležnosti kantona“ – kazao je on.

Delegacija je Vlade FBiH je zajedno sa članovima Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde posjetila neke od privrednika s područja kantona.

sast sa prem fbih 15.3.17-2

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 87

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Koji zakonski propis sa područja BPK Goražde najviše opterećuje Vaše poslovanje?
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 41