Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Obaviještenje o trećem javnom pozivu za učešće u programu sufinansiranja zapošljavanja PDF Ispis E-mail

05.12.2018.

Federalni zavod za zapošljavanje će 11.12.2018. godine objaviti treći javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja 2018.

Obavjest možete pogledati na slijedećem linku:http://www.fzzz.ba/vijesti/trei-krug-javnog-poziva-11122018-godine

 
Održano predavanje makroekonomskog analitčara Faruka Hadžića na temu „“Poslovni ambijent u Bosni i Hercegovini, sa osvrtom na poslovni ambijent u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde”. PDF Ispis E-mail

29.11.2018.

faruk hadžić 3

U organizaciji Udruženja poslodavaca BPK Goražde danas je održano predavanje makroekonomskog analitčara Faruka Hadžića na temu „“Poslovni ambijent u Bosni i Hercegovini, sa osvrtom na poslovni ambijent u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde”.

Na predavanjima se govorilo o potrebi rasterećenja privrede, te uticaju na privredu i stvaranju pretpostavki za nova investiciona ulaganja i nova zapošljavanja, te šta se očekuje od nove vlasti da učini na tom planu.

Više...
 
Održan prvi sajam zapošljavanja u BPK Goražde PDF Ispis E-mail

14.11.2018.

sajam 1

Danas je u prostorijama Biznis centra, u Goraždu, organizovan prvi sajam zapošljavanja pod nazivom #Letswork.

Sajam se organizuje u okviru projekta „Uspostavljanje efikasnih načina participacije relevantnih aktera u procesu obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja“ koji finansira Evropska unija, a implementira Međunarodna organizacija rada (ILO).

Organizatori sajma su Privredna komora BPK Goražde u saradnji sa partnerima: Grad Goražde, Udruženje ALDI, JU Služba za zapošljavanje BPK Goražde, JU SSŠ , “Džemal Bijedić“, Udruženje poslodavaca BPK Goražde, Privredna društva "Bekto Precisa" doo Goražde i "Emka Bosnia” doo Goražde.

sajam zap -2

 

Više...
 
3. javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za korištenje sredstava Challenge fonda PDF Ispis E-mail

08.11.2018.

Ukoliko ste preduzetni i inovativni, prepoznajete mogućnosti i prilike za razvoj novih proizvoda, usluga ili unapređenje postojećih procesa, kojima možete unaprijediti svoje poslovanje ili omogućiti pristup širim društvenim skupinama, onda Challenge fond predstavlja pravog partnera za saradnju i podršku u realizaciji vaših inovativnih ideja.

Iznosi sredstava iz Challenge fonda koji mogu biti dodjeljeni prihvatljivim korisnicima:

- za Startupe koji su registrovani najmanje 6 mjeseci i ne starije od 2 godine do dana objave ovog poziva (07.11.2018. godine), maksimalan iznos granta je 10.000 EUR

- za privredne/poslovne subjekte starije od 24 mjeseca, maksimalan iznos granta je 30.000 EUR

Aplikanti moraju obezbjediti minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Period implementacije projekta ne može trajati duže od 12 mjeseci.

Sve predložene prijave biće ocijenjene u skladu sa tri osnovna kriterija: 

1. Inovativnost poslovne ideje  

2. Izvodljivost i održivost poslovne ideje

3. Društvena korist

Više...
 
U GORAŽDU PROMOVISAN EU4BUSINESS PROJEKAT PDF Ispis E-mail

26.10.2018.

 
 

Kako bi predstavili projekat EU4Business predstavnici, Deutsche Gesellschaft fur Untemationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, Razvojnog programa Ujedninjenih naroda (UNDP) i Međunarodne organizacije rada (ILO), danas su Hotelu Behar organizovali promociju pomenutog projekta u našem Gradu.

Projekat Evropske unije – EU4Business – ima za cilj da doprinese ekonomskom rastu i otvaranju novih radnih mjesta, kroz podršku konkurentnosti i inovacijama u izvozno-orjentisanim sektorima, kao i u poljoprivredi i proizvodnji hrane, turizmu i ruralnom razvoju te poduzetništvu u BiH.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 114

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 13