Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Objavljen 5.javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za korištenje sredstava Challenge fonda PDF Ispis E-mail

18.02.2020.

Bespovratna sredstva u iznosu od 750.000 EUR iz Challenge fonda ponovo su na raspolaganju privrednim subjektima sa inovativnim poslovnim idejama, proizvodima ili uslugama iz Bosne i Hercegovine i Švedske

Za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a, koji su registrovani najmanje šest mjeseci, predviđen je maksimalni iznos granta od 10.000 EUR, dok korisnici iz kategorije zrelih privrednih subjekata do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine, mogu računati na podršku u maksimalnom iznosu do 30.000 EUR. Aplikanti moraju obezbijediti i minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta, čija realizacija ne može trajati duže od godinu dana.

Sve pristigle prijave biće ocijenjene u skladu sa tri osnovna kriterija - inovativnost, izvodljivost i održivost poslovne ideje i društvena korist.

Prijave na ovaj poziv moraju biti podnesene isključivo u elektronskoj formi na web sajtu www.c2c.ba  u skladu s uputstvima koja se nalaze u dokumentu Vodič/Smjernice za aplikante. Ovaj dokument je sastavni dio Aplikacionog paketa kojeg možete preuzeti na ovom linku.  

Rok za podnošenje prijava je 24. mart/ožujak 2020. godine do 16:00 sati.

Challenge fond uspostavljen je u okviru projekta Challenge to Change koji finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju /Sida/, a provode ga, kroz četiri godine, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Razvojna agencija Republike Srpske (RARS). Partner u projektu je i region Ostergotland, Istočna Švedska.

Ovo je posljednji poziv planiran u okviru projekta. U okviru prethodna 4 poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz Challenge fonda prijavila su se 2.074 aplikanta. Do sada je ugovoreno 110 korisnika, a vrijednost dodijeljenog granta je 2.500.866 EUR. U toku je potpisivanje ugovora sa još 38 korisnika kojima će biti dodijeljeno oko 844.000 EUR bespovratnih sredstava.

https://c2c.ba/bs/pozivi/5-javni-poziv-za-dostavu-projektnih-prijedloga-za-koristenje-sredstava-challenge-fonda/6

 
Objavljen Vodič za samozastupanje za mikro, mala i srednja preduzeća u FBIH PDF Ispis E-mail

12.02.2020.

Objavljen je vodič za samozastupanje za mikiro, mala i srednja preduzeća u Federaciji BIH.

VODIČ

 
Održan peti modul edukacije na temu „Radni odnosi“ PDF Ispis E-mail

06.02.2020.

EDUKACIJA 06 02 2020 1

 

U organizaciji Udruženja poslodavaca BPK Goražde u saradnji sa „Revicon“-om danas je održan peti modul edukacije na temu: “ Radni odnosi“.

Predavač je bila Arnela Muhotić.

Obrađivale su se slijedeće teme:

PRVI BLOK

 

Više...
 
U MINISTARSTVU ZA PRIVREDU POTPISANI UGOVORI ZA PODRŠKU PRIVATNIM PREDUZEĆIMA I PODUZETNICIMA ZA 2019. GODINU PDF Ispis E-mail

14.01.2020.

Za razvoj privatnog sektora obezbijeđena sredstva u iznosu

od 50.000 KM

 

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Mensad Arnaut potpisao je danas ugovore sa privatnim poduzetnicima, korisnicima sredstava za sufinansiranje projekata po „Programu podrške privatnim preduzećima i poduzetnicima na području BPK Goražde“ za 2019.godinu.

Više...
 
U SKLOPU USAID PROJEKTA “DIASPORA INVEST” PODRŠKU DOBILI I GORAŽDANSKI ULAGAČI IZ DIJASPORE HOTEL FEJZIĆ I HUBJER D.O.O. PDF Ispis E-mail

19.12.2019.

 

Na obilježavanju Dana investicija dijaspore u sklopu USAID Projekta "Diaspora Invest", danas je u Swissotel u Sarajevu održana konferencija u sklopu koje su predstavljene kompanije kojima su odobrena sredstva putem Javnog poziv za dodjelu bespovratnih (grant) sredstava za povećanje investicija iz dijaspore i otvaranje novih radnih mjesta kroz neposredna ulaganja, prenos znanja i uvođenje novih tehnologija u Bosni i Hercegovini.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 133

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 22