Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
VLADA BPK GORAŽDE POSJETILA GRAĐEVINSKE FIRME „OKAC“ D.O.O. I GPD „DRINA“ D.D. PDF Ispis E-mail

18.6.2019.

Iskazana spremnost za međusobnu saradnju u cilju stvaranja što boljih uslova za poslovanje privrednih subjekata na prostoru BPK Goražde

U okviru posjeta privrednim subjektima, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, predvođena premijerkom Aidom Obućom,  posjetila je juče  firme „Okac“d.o.o. i  GPD „Drina“ d.d. .  Sastanku sa menadžmentom ovih firmi prisustvovala je i direktorica MPI „Mlin“ Ustikolina.

Više...
 
POSJETA PRIVREDNIM SUBJEKTIMA NA PODRUČJU BPK GORAŽDE PDF Ispis E-mail

14.06.2019.

Podrška Vlade ići će u pravcu stvaranja boljih uslova za poslovanje privrednih subjekata

U nastavku posjeta lokalnim privrednim subjektima, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na čelu s premijerkom Aidom Obućom danas je posjetila firme „Emka Bosnia“ d.o.o. i „EBI“ d.o.o. Goražde.

Riječ je o radnim posjetama Vlade koje će biti upriličene svim većim privrednim subjektima na području kantona,  a čiji je cilj upoznavanje s problemima privrede i sagledavanje mogućnosti za podršku Vlade u njihovom rješavanju.

Više...
 
PRVA RADNA POSJETA PRIVREDNIM DRUŠTVIMA NA PODRUČJU KANTONA Vlada BPK Goražde posjetila privredne subjekte na prostoru Industrijske zone „Pobjeda“ PDF Ispis E-mail

13.06.2019.

Vlada BPK Goražde posjetila privredne subjekte na prostoru Industrijske zone „Pobjeda“

U skladu s ranijim najavama, članovi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde predvođeni premijerkom Aidom Obućom danas su posjetili goraždanske privredne subjekte na lokalitetu Industrijske zone „Pobjeda“.

Na sastancima s predstavnicima menadžmenta firmi UNIS „Ginex“ d.d., Pobjeda „Technology“ i Tvornica alata „Goražde“, kojima je prisustvovao i dopredsjedavajući Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edim Fejzić, razgovarano je o trenutnim aktivnostima ovih firmi, kao i njihovim budućim planovima.

Osim upoznavanja novog saziva Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde s menadžmentom pomenutih privrednih subjekata, cilj posjete bili su i razgovori o mogućim načinima saradnje na stvaranju boljeg poslovnog okruženja na području kantona.

Kako je istaknuto, Bosansko-podrinjski kanton Goražde je prvi kanton u Federaciji BiH koji bi uskoro trebao dobiti Zakon o lokalnom poslovanju koji uređuje najvažnija pitanja u oblasti lokalnog poslovanja, uključujući i stvaranje pretpostavki za novo investiranje.

Više...
 
Održana šesta redovna sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde PDF Ispis E-mail

11.06.2019.

IMG 2187

Nakon prvog sastanka Ekonomsko-socijalnog vijeća u novom sazivu Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koji je održan prošle sedmice, danas je održan i drugi sastanak ovog Vladinog savjetodavnog tijela.

U skladu s dnevnim redom, razmatran je Program rada Vlade i Ciljevi i politike Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2019. godinu na koje su predstavnici poslodavaca i sindikata dali pozitivno mišljenje, s tim da je predloženo da se u ovoj godini razmatra i donošenje Zakona o šumama, izmjene Zakona o komunalnim taksama, Zakona o komunalnim djelatnostima,  te ubrzaju aktivnosti na donošenju Zakona o unapređenju lokalnog poslovanja BPK Goražde.

Razmatrana je i trenutna situacija u oblasti privrede i obrta u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, pri čemu su se svi socijalni partneri složili da je u narednom periodu potrebno intenzivirati aktivnosti koje će doprinijeti stvaranju boljeg poslovnog okruženja i uslova za razvoj privrede na području ovog kantona.

IMG 2193

IMG 2197

 
Održane javne konsultacije za kreiranje upitnika PDF Ispis E-mail

10.06.2019

,kult 10.6.19 - Copy

 

Danas su u Biznis centru Goražde u organizaciji  "KULT-a" održane javne konsultacije za kreiranje upitnika prema inicijativi: "Pobolljšanje ljudskih prava u privrednom sektoru u BIH".

Sastanku su prisustvovali predstavnici organizacija iz Biznis centra, te predstavnica Ministarstva za privredu.

Nakon Goražda predstavnici "KULT-a će održati konsultacije i u Zenici, Bijeljini, te Mostaru, te će nakon toga biti poslan upitnik poslodavcima da odgovore na pitanja vezana za ljudska prava u privrednom sektoru.

 

 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 125

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 30