Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
ODRŽANA 18.REDOVNA IZVJEŠTAJNO-IZBORNA SKUPŠTINA UDRUŽENJA POSLODAVACA BPK GORAŽDE PDF Ispis E-mail

18.04.2024.

skupština 18 04 24 1

Udruženje poslodavaca BPK Goražde održalo je 18. redovnu Izvještajno-izbornu sjednicu Skupštine 18.04.2024.godine.

Na početku sjednice donesene su odluke o razriješenju članova skupštine, Upravnog odbora i Nadzornog odbora radi isteka mandata.

Nakon toga jednoglasno su donesene odluke o imenovanju članova Skupštine, Upravnog odbora i Nadzornog odbora za mandatni period 2024-2028 godine.

Za predsjednika skupštine izabran je Adnan Mirvić ispred firme „TVC“ d.o.o., za predsjednicu Upravnog odbora Šejla Bojadžija ispred MPI „Mlin“ d.d., te Haris Ražanica za predsjednika Nadzornog odbora ispred firme „Centroprevoz“ d.o.o.

Skupština Udruženje poslodavaca BPK Goražde usvojila je Izvještaj o radu Upravnog odbora, Nadzornog odbora, tehničke službe i delegacije u Ekonomsko-socijalnom vijeću BPK Goražde za 2023.godinu.

Kada su u pitanju aktivnosti Udruženja poslodavaca u 2023. godini članovi Skupštine su konstatovali da su aktivnosti bile zapažene, da se nastavilo sa edukacijama poslodavaca, ažuriranjem registra propisa. Posebno je naglašeno da je uspješno realizovana manifestacija „Večer uspješnih poslovnih priča“, te da treba sa tom manifestacijom nastaviti i dalje.

Održavani su sastanci Upravnog odbora Udruženja poslodavaca na kome se razmatrala trenutna ekonomska situacija, posebno nastojanje za dobijanje finansijskih sredstava za privredne subjekte, te poduzimale određene radnje na poboljšanju poslovnog ambijenta i rasterećenja privrede, učestvovalo se u radu Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde, prisustvovalo se javnim raspravama po svim zakonima koji se tiču poslodavaca i drugim dokumentima važnim za privatni sektor, davani određeni prijedlozi na nacrte Zakona.

Više...
 
Javni konkurs za kreditna sredstva u 2024. godini PDF Ispis E-mail

02.04.2024.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta raspisuje Javni konkurs za odabir korisnika kreditnih sredstava u 2024. godini

Tekst Javnog konkurs i ostalu potrebnu dokumentaciju možete pogledati u nastavku:

 
Održano predavanje prof.dr. Kasima Tatića PDF Ispis E-mail

20.03.2024.

kasim tatić 1

U organizaciji Udruženja poslodavaca BPK Goražde u saradnji sa firmom „Emka Bosnia“ d.o.o. održano je predavanje profesora sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Kasima Tatića za goraždanske privrednike na dvije teme i to:

- Kako primjeniti iskustva najboljih manedžera na svijetu, poboljšati svoje komunikacijske vještine i donositi bolje poslovne odluke

-Kako upravljati konfliktima, unaprijediti timski rad i pojačati osjećaj pripadnosti kompaniji

Iz predavanja koja je izveo prof.Tatić poslodavci su mnogo toga saznali novog, te će primjeniti u svojim privrednim subjektima, te poboljšati određene stvari, smanjiti troškove, kao i poboljšati timski rad po novim principima koje im je prezentovao profesor.

Također, poseban fokus je stavljen na nove metode prilikom biranja novih zaposlenika, tj. na koje stvari treba posebnu pažnju obratiti a u skladu sa najnovijim principima koje se primjenjuju u svijetu.

kasim tatić 2

kasim tatić 3

kasim tatić 4

kasim tatić 5

kasim tatić 6

kasim tatić 10

 
Javni poziv za dodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa održivosti zaposlenosti osoba sa invaliditetom u 2024. godini PDF Ispis E-mail

15.03.2024.

Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom objavljuje JAVNI POZIV za dodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa održivosti zaposlenosti osoba sa invaliditetom u 2024. godini

Preuzimite Javni poziv: LINK

Aplikacione obrasce možete preuzeti ovdje:

  • Lot I – obrazac JPA L- 1 – LINK
  • Lot IV obrazac JPA L – 4 – LINK
  • Lot V obrazac ORG JPA L – 5 – LINK

Popunjen obrazac zahtjeva sa ostalom dokumentacijom potrebno je dostaviti lično ili putem pošte na adresu:

Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, Vilsonovo šetalište br. 10, 71000 Sarajevo, BiH sa naznakom  

„Javni poziv 2024. – finansiranje/sufinansiranje programa– NE OTVARATI“

  • Javni poziv ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a zaključno sa 28.03.2024. godine.
  • Obavijest o objavljivanju Javnog poziva se objavljuje u najmanje dva dnevna lista, dok se cjeloviti tekst Javnog poziva objavljuje na službenoj internet stranici Fonda www.fond.ba.
  • Komisija za selekciju putem obavještenja na internet stranici Fonda objaviti će Listu aplikanata prema predmetnim Lot-ovima koji ne ispunjavaju uslove za dodjelu sredstva u okviru programa. Navedenim obavještenjem korisnici će biti informisani o mogućosti prigovora na objavljenu listu u roku ne dužem od osam (8) dana od dana objave obavjesti na internet stranici Fonda.
  • Rok za dostavu prigovora/upita koji se odnose na bodovanje aplikacija odnosno objavljene rezultate javnog poziva je do osam dana od dana objave rezultata na internet stranici Fonda.
  • Konsultacije i eventualna pojašnjenja javnog poziva mogu se obaviti putem telefona na broj: +387 33 71 77 40.
  • Nepotpune i neblagovremene aplikacije neće biti uzete u razmatranje.
  • Dostavljenu dokumentaciju u okviru Javnog poziva Fond neće vraćati aplikantima.
 
Javni pozivi Zavoda od 18.3.2024. godine PDF Ispis E-mail

06.03.2024.

 

 Autor: urednik -- / 06.03.2024

SARAJEVO, 6. marta (FENA) - Federalni zavod za zapošljavanje danas je najavio skoro pokretanje programa sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja kojim je planirano zapošljavanje najmanje 6.900 osoba.

Direktorica Zavoda Helena Lončar izjavila je na konferenciji za medije u Sarajevu da je Programom sufinansiranja zapošljavanja 2024 osigurano 43 miliona KM kojim planiraju zapošljavanje najmanje 5.000 osoba, a za Program sufinansiranja samozapošljavanja Start up 2024 osigurano je 15 miliona KM kojim planiraju samozapošljavanje najmanje 1.900 osoba.

Dodala je da će Javni poziv poslodavcima za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja 2024 (osim za mjeru Tražim poslodavca 2024 koja će biti objavljena naknadno) biti otvoren 18., 19. i 20. marta, a poziv za Start up 2024 će biti otvoren 20., 21. i 22. marta.

Lončar je pojasnila da će oba javna poziva biti otvorena na portalu Zavoda (www.fzzz.ba) u rubrici Projekti od 8.00 do 16.00 sati te da se apliciranje vrši online.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić podržao je realizaciju navedenih projekata jer ih smatra vrlo važnim za sve nezaposlene a posebno za mlade koji završavaju obrazovanje i žele da grade karijeru u BiH. 

Istakao je da je zadržavanje mladih i obrazovanih ljudi jedini način opstanka i razvoja društva, te pozvao poslodavce da koriste programe FZZZ-a.

Delić je izrazio nadu da će na taj način biti smanjena nezaposlenost i da nećemo mnogo razmišljati o uvozu strane radne snage već da ćemo kreirati kvalitetno tržište rada bazirano na domaćoj radnoj snazi.

Poslodavci koji namjeravaju aplicirati na mjere u okviru Programa sufinansiranja zapošljavanja 2024 moraju se prethodno registrovati na web portalu Zavoda, kao i nezaposlene osobe koje namjeravaju aplicirati za učešće u Programu samozapošljavanja Start up 2024. Krajnji rok za registraciju je 8. mart 2024.

 
 
 
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 16