Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
POTPISAN SPORAZUM O PARTNERSTVU GRADA GORAŽDE KROZ ILO PROJEKAT FORMALIZOVANO LOKALNO PARTNERSTVO ZA ZAPOŠLJAVANJE GRADA GORAŽDA PDF Ispis E-mail

22.01.2019.

49342115 1380556918748327 5690868857321816064 o

 

U restoranu Drinska bašta Goražde danas je upriličeno svečano potpisivanje Sporazuma o partnerstvu Grada Goražde kroz ILO projekat formalizovano Lokalno partnerstvo za zapošljavnje Grada Goražde.  Sporazum su potpisali svi partneri koji učestvuju u ovom projektu, a  u ime grada Goražde Sporazum je potpisao gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović .

Formalizacija lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Goražde i potpisivanje Sporazuma o partnerstvu definisana je na osnovu generalno ustanovljenih potreba za bližom saradnjom s ciljem potpore ekonomskom i društvenom razvoju i praktične potrebe za stvaranjem mogućnosti za zapošljavanje, te potrebe zajedničkog informisanja, kao i harmonizacije razvojnih incijativa,  programa i aktivnosti.

Više...
 
Prevent Grupacija obilježila 20 godina poslovanja PDF Ispis E-mail

11.01.2019.

 
Prevent Grupacija obilježila 20 godina poslovanja
Ova svečanost bila je prilika da se predstave neki od ključnih događaja koji su obilježili poslovanje Prevent Grupacije u proteklim godinama, te pošalje snažna poruka zajedništva, poduzetničke vizije i kontinuiranog napretka. 

Više...
 
Privrednici će od 1. januara plaćati skuplju struju, građani navodno nemaju razloga za brigu PDF Ispis E-mail

19.12.2018.


 
Privrednici će od 1. januara plaćati skuplju struju, građani navodno nemaju razloga za brigu
Ilustracija: Shutterstock
Poskupljenje je zaključak sastanka predstavnika Udruženja poslodavaca FBiH s predstavnicima Vlade FBiH, koji je jučer održan u Sarajevu.

Sve se svodi na cijenu koju Elektroprivreda BiH mora prilagoditi Evropskoj uniji, odnosno berzi električne energije u Budimpešti.

"Tržište električne energije je liberalizovano već dvije godine, to su direktive Evropske unije i mi smo apsolutno za to. Ipak, moramo biti pošteni i reći da nam to tržište nekada ide na ruku, a nekada ne. To tržište je specifično jer je struja roba koja se ne može skladištiti i cijene dosta variraju. Sad se desilo da je 2018. godine, a posebno u posljednjem kvartalu, cijena struje otišla znatno prema gore, a jedan od glavnih razloga je povećanje taksi na CO2 koji se uzima u EU, a te takse u BiH nema", objašnjava Smailbegović za Klix.ba

Više...
 
ODRŽAN SASTANAK PARTNERSKE GRUPE NA IZRADI STRATEGIJE RAZVOJA GRADA GORAŽDE ZA PERIOD 2017. - 2026. PDF Ispis E-mail

19.12.2018.

 
 

Grad Goražde je u saradnji sa UNDP-om izradio  Strategiju razvoja Grada Goražde za period 2017.g. – 2026.g. po metodi lokalnog integrisanog razvoja (LID). U okviru tih aktivnosti svoj doprinos su dali radna grupa i strateške grupe. 

Tim povodom danas je u Velikoj sali Gradske uprave Goražde održan sastanak Partnerske grupe koja je također učestvovala u izradi Strategije. Na početku sastanka prisutne je najprije pozdravio i poželio dobrodošlicu Gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović koji je još jednom ukazao na značaj pomenute Strategije te uputio riječi zahvalnosti svima onima koji su dali svoj doprinos na izradi iste.

Više...
 
Objavlljen javni poziv za učešće u programu sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca PDF Ispis E-mail

18.12.2018.

J.U. "Služba za zapošljavanje BPK Goražde" objavila je javni poziv poslodavcima da se prijave za učešće u programu sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca

 

JAVNI POZIV

 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 81 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 6