Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
PROJEKAT ’’USPOSTAVLJNJE EFIKASNIH NAČINA PARTICIPACIJE RELEVANTNIH AKTERA U PROCESU OBRAZOVANJA ODRASLIH U KONTEKSTU CJELOŽIVOTNOG UČENJA’’ OCIJENJEN KAO VEOMA USPJEŠAN PDF Ispis E-mail

14.12.2018.

 

U maloj sali Gradske uprave Goražde danas je održan sastanak Radne grupe za implementaciju projekta ’’Uspostavljanje efikasnih načina participacije relevantnih aktera u procesu obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja’’. Sastanak je za cilj imao upoznavanje partnera sa dosadašnjim aktivnostima na projektu, konsultacija partnera o iskustvima vezanim za projekat, te formiranje Partnerstva kao stalnog tijela pri Gradskoj upravi.

Više...
 
Održana 48. redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

14.12.2018.

uo 13.12.2018

Upravni odbor Udruženja poslodavaca BPK Goražde održao je 13.12.2018.godine 48. redovnu sjednicu, devetu u novom sazivu, na kojoj se našlo 17 tačaka dnevnog reda.

Upravni odbor je razmatrao inicijativu za izmjenu seta zakona iz oblasti privrede kojim bi se poboljšao cjelokupan poslovni ambijent i rasteretila privreda.

Upravni odbor je utvrdio prijedlog za izmjenu četiri zakona i to : Zakon o šumama BPK Goražde, Zakon o komunalnim taksama BPK Goražde, Zakon o imovini, naslijeđu i poklon BPK Goražde i Zakon o komunalnim djelatnostima BPK Goražde.

Kada je u pitanju Zakon o šumama BPK Goražde prijedlog je da se u članu 68. izmjeni postotak od 0,05% u postototak 0,03% za plačanje općekorisnih funkcija šuma, čime bi se smanjili troškovi poslodavcima, jer je osnovica za obračun ukupan prihod.

Po pitanju Zakona o komunalnim taksama BPK Goražde Upravni odbor je donio Zaključak da smatra, da se nemože uzimati vrsta djelatnosti kao jedini kriterij za izračunavanje visine komunalne takse na istaknutu firmu, niti je realan, nego su realni i relevantni drugi kriteriji kao što je područje općine/grada gdje se djelatnost obavlja, veličina obilježja ili natpisa istaknute firme, broj uposlenih i dobit koju ostvaruju privredni subjekti.

Više...
 
Obaviještenje o trećem javnom pozivu za učešće u programu sufinansiranja zapošljavanja PDF Ispis E-mail

05.12.2018.

Federalni zavod za zapošljavanje će 11.12.2018. godine objaviti treći javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja 2018.

Obavjest možete pogledati na slijedećem linku:http://www.fzzz.ba/vijesti/trei-krug-javnog-poziva-11122018-godine

 
Održano predavanje makroekonomskog analitčara Faruka Hadžića na temu „“Poslovni ambijent u Bosni i Hercegovini, sa osvrtom na poslovni ambijent u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde”. PDF Ispis E-mail

29.11.2018.

faruk hadžić 3

U organizaciji Udruženja poslodavaca BPK Goražde danas je održano predavanje makroekonomskog analitčara Faruka Hadžića na temu „“Poslovni ambijent u Bosni i Hercegovini, sa osvrtom na poslovni ambijent u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde”.

Na predavanjima se govorilo o potrebi rasterećenja privrede, te uticaju na privredu i stvaranju pretpostavki za nova investiciona ulaganja i nova zapošljavanja, te šta se očekuje od nove vlasti da učini na tom planu.

Više...
 
Održan prvi sajam zapošljavanja u BPK Goražde PDF Ispis E-mail

14.11.2018.

sajam 1

Danas je u prostorijama Biznis centra, u Goraždu, organizovan prvi sajam zapošljavanja pod nazivom #Letswork.

Sajam se organizuje u okviru projekta „Uspostavljanje efikasnih načina participacije relevantnih aktera u procesu obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja“ koji finansira Evropska unija, a implementira Međunarodna organizacija rada (ILO).

Organizatori sajma su Privredna komora BPK Goražde u saradnji sa partnerima: Grad Goražde, Udruženje ALDI, JU Služba za zapošljavanje BPK Goražde, JU SSŠ , “Džemal Bijedić“, Udruženje poslodavaca BPK Goražde, Privredna društva "Bekto Precisa" doo Goražde i "Emka Bosnia” doo Goražde.

sajam zap -2

 

Više...
 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 82 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 13