Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
3. javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za korištenje sredstava Challenge fonda PDF Ispis E-mail

08.11.2018.

Ukoliko ste preduzetni i inovativni, prepoznajete mogućnosti i prilike za razvoj novih proizvoda, usluga ili unapređenje postojećih procesa, kojima možete unaprijediti svoje poslovanje ili omogućiti pristup širim društvenim skupinama, onda Challenge fond predstavlja pravog partnera za saradnju i podršku u realizaciji vaših inovativnih ideja.

Iznosi sredstava iz Challenge fonda koji mogu biti dodjeljeni prihvatljivim korisnicima:

- za Startupe koji su registrovani najmanje 6 mjeseci i ne starije od 2 godine do dana objave ovog poziva (07.11.2018. godine), maksimalan iznos granta je 10.000 EUR

- za privredne/poslovne subjekte starije od 24 mjeseca, maksimalan iznos granta je 30.000 EUR

Aplikanti moraju obezbjediti minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Period implementacije projekta ne može trajati duže od 12 mjeseci.

Sve predložene prijave biće ocijenjene u skladu sa tri osnovna kriterija: 

1. Inovativnost poslovne ideje  

2. Izvodljivost i održivost poslovne ideje

3. Društvena korist

Više...
 
U GORAŽDU PROMOVISAN EU4BUSINESS PROJEKAT PDF Ispis E-mail

26.10.2018.

 
 

Kako bi predstavili projekat EU4Business predstavnici, Deutsche Gesellschaft fur Untemationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, Razvojnog programa Ujedninjenih naroda (UNDP) i Međunarodne organizacije rada (ILO), danas su Hotelu Behar organizovali promociju pomenutog projekta u našem Gradu.

Projekat Evropske unije – EU4Business – ima za cilj da doprinese ekonomskom rastu i otvaranju novih radnih mjesta, kroz podršku konkurentnosti i inovacijama u izvozno-orjentisanim sektorima, kao i u poljoprivredi i proizvodnji hrane, turizmu i ruralnom razvoju te poduzetništvu u BiH.

Više...
 
"Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti"- prijedlozi zakonskih riješenja PDF Ispis E-mail

25.10.2018.

Predložena rješenja UPFBIH imaju za cilj rasterećenje privrede, unapređenje poslovnog ambijenta koji će omogućiti stabilno poslovanje članica UPFBiH, povećanje zaposlenosti, suzbijanje sive ekonomije, pojednostavljivanje administrativnih procedura, ravnopravan tretman privatnog/realnog sektora u odnosu na javni, jačanje socijalnog dijaloga te intenziviranje rada sa Vladom FBiH u cilju postizanja adekvatnog poslovnog ambijenta.

 

USVAJANJE 19 ZAKONA PRIJEDLOG UPFBIH
 
Održana 8.redovna sjednica Upravnog odbora Biznis centra Goražde PDF Ispis E-mail

18.10.2018.

uo bc 18.10.18-1

 

Danas je održana 8.redovna sjednica Upravnog odbora Biznis centra Goražde.

Nakon usvajanja Zapisnika sa 7.redovne sjednice i informisanja o realizaciji Odluka o Zaključaka sa predhodne sjednice Upravnog odbora,razmatralo se idejno riješenje za otvaranje izložbenog prostora u multimedijalnoj Sali „ Biznis centra“ koju je podnijelo Udruženje „Stari zanati“.

Član Upravnog odbora Biznis centra ispred Udruženja stari zanati gosp. Safet Efendić pojasnio je prisutnim sa se ovom idejom želi oživiti Biznis centar na način da se u prizemlju zgrade postave police, na kojima bi se mogli prezentovati proizvodi obrtnika, poslodavaca i drugih pravnih lica, te da se u jednom dijelu sale napravi bosanska soba, koja bi se mogla koristiti za snimanje bajramskih praznika i drugih događaja.

Više...
 
OTVORENA MANIFESTACIJA "DANI JABUKE GORAŽDE 2018" PDF Ispis E-mail

11.10.2018.

Otvorenju 15. jubilarnog sajma jabuke prisustvovao i ministar vanjske trgovine BiH

Otvorenju 15. tradicionalne poljoprivredno-kulturne manifestacije „Dani jabuke“ u Goraždu prisustvovali su, uz građane i predstavnike vlasti sa državnog, federalnog, kantonalnog i lokalnog nivoa i posjetioci iz susjednih općina, drugih dijelova BiH i regije.

Više...
 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 83 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 15