Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Održavanje javne rasprave po Nacrtima Zakona o porezu na dohodak, Zakona o doprinosima i Zakona o porezu na dobit PDF Ispis E-mail

08.11.2017.

Obaviještenje da se u organizaciji Udruženja poslodavaca FBIH dana 09.11.2017.godine u 11,00 sati u "Drinskoj bašti"  održava javna rasprava  po Nacrtima Zakona o porezu na dohodak, Zakona o doprinosima i Zakona o porezu na dobit .

 

POZIV

 
Održana 44. redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

02.11.2017.

sastanak uo 2.11.17

 

Upravni odbor Udruženja poslodavaca BPK Goražde održao je 02.11.2017.godine 44. redovnu sjednicu na kojoj se našlo 10 tačaka dnevnog reda.

Nakon usvajaja Zapisnika sa 43.redovne sjednice Upravni odbor je razmatrao Finansijski izvještaj Udruženja poslodavaca za 10 mjeseci 2017.godine, te pregled uplata članarina po firmama za 10mjeseci 2017.godine.

U nastavku sjednice Upravni odbor je primio k znanju informaciju o aktivnostima između dvije sjednice koje su bile mnogobrojne, posjeta međunarodnom sajmu u Celju, od aktivnosti u Biznis centru, ILO projektu u kojem Udruženje poslodavaca učestvuje sa svojim projektom „Izrada promotivnog filma o privrednim subjektima BPK Goražde“, te od drugim aktuelanim temama kako u Biznis centru tako i šire.

Upravni odbor je razmatrao nekoliko vrlo važnih nacrta Zakona, kao i inicijativa za izmjenama i dopunama Zakona.

Više...
 
Javni poziv privrednim društvima za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja PDF Ispis E-mail

 

31.10.2017.

 

BBI Banka i Vlada BPK Goražde objavili su Javni poziv privrednim društvima i obrtnicima za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja.

 

BBI banka je izdvojila 18.900.000,00 KM, dok je Ministarstvo za privredu BPK Goražde izdvojilo 378.000,00 KM 

profitna stopa iznosi 3,89% (2% subvencija +1,89%  stopa nakon subvencije)

rok otplate od 12 do 60 mjeseci

grace period  do 6 mjeseci

javni poziv bbi 

PROGRA UTROŠKA SREDSTAVA MINISTARSTVA ZA PRIVREDU - SUBVENCIJE PRIVATNIM PREDUZEĆIMA I PODUZETNICIMA

 
Objavljen Javni poziv Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta FBIH za odabir koisnika kreditnih sredstava u 2017.godini PDF Ispis E-mail

30.10.2017.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta raspisuje Javni natječaj za odabir korisnika kreditnih sredstava po programu „Kreditni poticaj razvoja poduzetništva i obrta“.

Predmet Javnog natječaja je prikupljanje prijava za odabir korisnika kreditnih sredstava u 2017. godini.

JAVNI KONKURS

za odabir korisnika kreditnih sredstava po Programu

„Kreditni poticaj razvoja poduzetništva i obrta“

  1. PREDMET KONKURSA

Predmet Javnog konkursa je prikupljanje prijava za odabir korisnika kreditnih sredstava, iz sredstava koja su na računu namjenskog depozita Vlade Federacije BiH-Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta kod Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Banka), a radi realizacije Programa „Kreditni poticaj razvoja, poduzetništva i obrta“.

Kreditna sredstva će se plasirati putem Banke, s rokom povrata sredstava na račun Banke do sedam godina, grace periodom do dvije godine, uključenim u rok povrata sredstava i kamatnom stopom od 1,5%.

II.    KORISNICI KREDITA

Korisnici kreditnih sredstava susubjektimale privrede definisani po Zakonu o poticanju razvoja male privrede Federacije BiH („Službene novine Federacije BiH“ br. 19/06 i 25/09) i Zakonu o obrtu i srodnim djelatnostima („Službene novine Federacije BiH“ br. 35/09 i 42/11) čije je sjedište na području Federacije BiH, nalaze se u većinskom vlasništvu državljana BiH te imaju najmanje dva (2) zaposlena na neodređeno vrijeme.

Subjekti male privrede mogu ostvariti pravo na dodjelu finansijskih sredstava samo po jednom javnom konkursu koji raspisuje Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta (u daljem tekstu: Ministarstvo) u tekućoj godini (kredit ili grant).

III    KRITERIJI ZA UTVRĐIVANJE RANG LISTE POTENCIJALNIH KORISNIKA KREDITA

Kriteriji za utvrđivanje rang liste potencijalnih korisnika kredita su vrsta djelatnosti, namjena utroška sredstava, povećanje zaposlenosti, izvori - način finansiranja, broj zaposlenih, ravnomjerniji regionalni razvoj (stepen nezaposlenosti), dosadašnji poticaji od strane Ministarstva.

Više...
 
U ZGRADI BIZNIS CENTRA U GORAŽDU ODRŽANA OBUKA NA TEMU ‘’JAVNO-PRIVATNO PARTNERSTVO’’ PDF Ispis E-mail

24.10.2017.

U sklopu projekta "Goražde - Zona unaprijeđenog poslovanja" u prostorijama Biznis centra u Goraždu danas je održana obuka na temu "Javno-privatno  partnerstvo ‘’ Obuku je održao  eminentni stručnjak iz ove oblasti, prof. dr. Željko Rička, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zenici.

Više...
 
<< Početak < « 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 » > Kraj >>

Stranica 99 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 27