Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
MINISTARSTVO ZA PRIVREDU BOSANSKO-PODRINJSKOG KANTONA GORAŽDE Predstavnici neprofitnih organizacija potpisali Ugovor o korištenju sredstava za podršku razvoju neproftinim organizacijama BPK Goražde za 2017. godinu PDF Ispis E-mail

07.09.2017.

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Anes Salman i predstavnici neprofitnih organizacija s područja našeg kantona danas su, u prostorijama resornog ministarstva, potpisali Ugovor o korištenju sredstava po Programu  utroška sredstava  Ministarstva za privredu za podršku razvoju  neproftinim organizacijama Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2017. godinu.

Riječ je o tri neprofitne organizacije koje su potpisale ugovor, a koje djeluju na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde – Privredna komora, Obrtnička komora te Udruženje poslodavaca Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Prema navodima resornog ministra Anesa Salmana, potpisivanje današnjeg ugovora je nastavak dugogodišnje saradnje koju Ministarstvo za privredu ima sa neprofitnim organizacijama s područja našeg kantona čije postojanje je veoma važno za Bosansko-podrinjski kanton Goražde.

„S obzirom na to da smo zajednički uključeni kroz razne aktivnosti, cilj nam je da radimo na unapređenju poslovnog okruženja, kao i na pružanju svih drugih vrsta podrške privrednim subjektima, obrtnicima itd. Mi smo i u narednoj godini planirali da na ovakav način podržimo i Ekonomsko-socijalno vijeće, kao jedno tripartitno tijelo“ – kazao je on.

Također, predstavnik Obrtničke komore Bosansko-pdrinjskog kantona Goražde Sead Efendić izrazio je svoje zadovoljstvo i zahvalnost resornom Ministarstvu na pružanju podrške neprofitnim organizacijama i na ovakav način.

„Ovo je u posljednjih pet-šest godina praksa da Ministarstvo privrede i Vlada izdvajaju sredstva za pomoć neprofitnim organizacijama. Mislim da je ovo dobar način da se pomogne Obrtničkoj komori, Privrednoj komori i Udruženju poslodavaca, radi boljeg i uspješnijeg poslovanja za sve nas. Ova sredstva koja se izdvajaju su uglavnom namijenjena za održavanje kancelarija, odnosno naših ureda u kojima se obavljaju usluge obrtnicima, poslodavcima i privrednicima“ – kazao je Efendić.

 
BIZNIS CENTAR GORAŽDE Održana prezentacija u okviru GIZ projekta „Stručno obrazovanje“ PDF Ispis E-mail

05.09.2017.

obrazovanje“

U organizaciji Njemačke organizacije za tehničku saradnju – GIZ d.o.o., a uz podršku Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, Pedagoškog zavoda Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Udruženja poslodavaca BPK Goražde juče je, u prostorijama Biznis centra Goražde, upriličena prezentacija u okviru GIZ projekta „Stručno obrazovanje“.

Riječ je o projektu koji ima za cilj unaprijediti srednje stručno obrazovanje, odnosno praktičnu nastavu  na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Više...
 
Bajram šerif mubarek olsun PDF Ispis E-mail

01.09.2017.

bajram-serif-mubarek-olsun

Svim pripadnicima muslimanske vjeroispovjesti iskrene čestitke povodom praznika Kurban bajrama sa željom da mubarek dane provedu u zdravlju, rahatluku i dobrom raspoloženju.

 
Manjim poreznim opterećenjem poslodavci ne bi morali skrivati stvarne plate PDF Ispis E-mail

29.08.2017.

Izvor: Večernji List

 
Manjim poreznim opterećenjem poslodavci ne bi morali skrivati stvarne plate

U radnoj verziji dokumenta “Prijedlozi rasterećenja privrede u FBiH” navodi se nekoliko mogućih scenarija rasterećenja ove grane i manjka javnih prihoda koji će u tom slučaju nastati, piše Večernji list BiH.

Trenutno opterećenje na plaću iznosi 70,95 posto i ako se ono smanji na 62,84 posto, nedostajat će 185 miliona KM javnih prihoda.

U drugoj varijanti, ako se opterećenje na plaću smanji na 57,09 posto, nedostajat će 302 miliona KM javnih prihoda.

Treća varijanta podrazumijeva smanjenje opterećenja na plaću na 44,23 posto, pri čemu bi nedostajalo 583 miliona KM, a u četvrtoj varijanti podrazumijeva se smanjenje opterećenja na plaću na 36,06 posto, pri čemu bi nedostajao 761 milion KM javnih prihoda.

Reformska agenda koja je usvojena od entitetskih vlada i Vijeća ministara BiH ima, pored ostalog, za cilj rasterećenje privrede i smanjenje poreznih nameta.

Više...
 
Ponovljeni javni poziv za dodjelu preostalog dijela grant sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2017. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije Kapitalni transferi javnim preduzećima - Finansira PDF Ispis E-mail

10.08.2017.

Na osnovu člana 9. Zakona o federalnim ministarstvima i drugim tijelima federalne uprave ("Službene novine Federacije BiH", br. 19/03, 38/05, 2/06 i 8/06), odredaba Odluke o usvajanju Programa utroška grant sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2017. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije „Kapitalni transferi javnim preduzećima - Finansiranje razvojnih projekata u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH", broj 38/17), Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije objavljuje

PONOVLJENI JAVNI POZIV

ZA DODJELU PREOSTALOG DIJELA GRANT SREDSTAVA UTVRĐENIH U RAZDJELU 17. BUDŽETA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2017. GODINU FEDERALNOM MINISTARSTVU ENERGIJE, RUDARSTVA I INDUSTRIJE

„KAPITALNI TRANSFERI JAVNIM PREDUZEĆIMA - FINANSIRANJE RAZVOJNIH PROJEKATA U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE"

I. PREDMET PONOVLJENOG POZIVA

Predmet ponovljenog poziva je prikupljanje zahtjeva za odabir korisnika preostalog dijela grant sredstava, u skladu sa Programom utroška grant sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2017. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije „Kapitalni transferi javnim preduzećima - Finansiranje razvojnih projekata u Federaciji Bosne i Hercegovine" („Službene novine Federacije BiH", broj 38/17).

II. PRAVO UČEŠĆA

Pravo učešća na ponovljenom pozivu imaju preduzeća sa sjedištem u Federaciji Bosne i Hercegovine čija je primarna djelatnost iz oblasti namjenske industrije i koja zapošljavaju najmanje 50 zaposlenika. Korisnici po ponovljenom Javnom pozivu ne mogu biti preduzeća koja su dobila grant sredstva po osnovu Odluke o izboru korisnika dijela grant sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2017. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije „Kapitalni transferi javnim preduzećima - Finansiranje razvojnih projekata u Federaciji Bosne i Hercegovine" objavljene u „Službene novine Federacije BiH" broj 56/17, od 26.07.2017 godine

III. SVRHA DODJELE PREOSTALOG DIJELA GRANT SREDSTAVA

Više...
 
<< Početak < « 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 » > Kraj >>

Stranica 103 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 11