Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Skupština BPK Goražde donijela Zakon o koncesijama BPK Goražde PDF Ispis E-mail

11.07.2017.

Skupšina BPK Goražde na svojoj 25.redovnoj sjednici održanoj 07. juna 2017.godine donijela je Zakon o koncesijama BPK Goražde.

ZAKON O KONCESIJAMA BPK GORAŽDE

 

 
Vlada BPK Goražde donijela Odluku o provođenju projekta poboljšanja poslovnog okruženja u BPK Goražde PDF Ispis E-mail

11.07.2017.

IMG_6233

Vlada BPK Goražde na 103.redovnoj sjednici održanoj 18.05.2017.godine donijela je Odluku o provođenju projekta poboljšanja poslovnog okruženja u BPK Goražde.

Ista Odluka izašla je u službenim novinama BPK Goražde broj:07/07 od 04.07.2017.godine

 

ODLUKA:

 
BiH postaje vojna sila: Proizvodimo puške s NATO-ovim komponentama PDF Ispis E-mail

10.07.2017.

 

 
BiH postaje vojna sila: Proizvodimo puške s NATO-ovim komponentama

Dvanaest kompanija koje posluju u okviru namjenske industrije Federacije u prvih šest mjeseci ove godine izvezlo je naoružanja, municije i vojne opreme u iznosu od oko 150 miliona maraka, pokazali su podaci koji su u posjedu „Avaza“.

U Sarajevu je prije nekoliko dana održan i sastanak ministra energije u Vladi FBiH Nermina Džindića s direktorima ovih kompanija, na kojem su i prezentirani ovi podaci.

Na sastanku su bili direktori državnih firmi "Igman“ iz Konjica, BNT iz Novog Travnika, "Binas" iz „Bugojna“, "Vitezit" iz Viteza, "Unis Ginex" iz Goražda, „Pretis“ iz Vogošće, "Zrak" iz Sarajeva, Remontni zavod Hadžići te pet privatnih firmi: "Pobjeda Rudet", "AC Unity" i "Pobjeda Technology" iz Goražda, "Koteks" iz Tešnja te "Guma-co" iz Bugojna.

Ministar Džindić nam je rekao da je plan poslovanja već premašen te da su ovi rezultati pokazali da namjenska industrija bilježi veliku ekspanziju. U prošloj godini izvezeno je naoružanja u iznosu od 249 miliona KM.

Više...
 
RADIONICA ZA PARTNERE NA PROJEKTU ''USPOSTAVLJANJE EFIKASNIH NAČINA PARTICIPACIJE RELEVANTNIH AKTERA U PROCESU OBRAZOVANJA ODRASLIH U KONTEKSTU CJELOŽIVOTNOG UČENJA'' PDF Ispis E-mail

04.07.2017.

 

Grad Goražde je na javni poziv Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i  Hercegovini raspisanog sredinom prošle godine od strane International Labour Organization ILO, koji je finansiran od strane Evropske komisije, aplicirao projekat  „Uspostavljanje efikasnih načina participacije relevantnih aktera  u  procesu obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja“ i to sa partnerima: Udruženje ALDI, JU Služba za zapošljavanje BPK Goražde, JU SSŠ „Džemal Bijedić“, Udruženje poslodavaca BPK Goražde, Privredna komora BPK Goražde, firme Bekto Precisa i EMKA Bosnia za koji je potpisan ugovor a realizacija ovog projekta je u toku.

S ciljem što kvalitetnije implemantacije projekta „Uspostavljanje efikasnih načina participacije relevantnih aktera u procesu obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja“ koji je finansiran od strane Evropske unije, a implementira ga International Labour Organization ILO, jučer je u sali Gradske uprave Goražde održan trening za sve partnere na projektu u vođenju i izvršavanju potpisanog ugovora.

Više...
 
BPK pravi najbolje privredne rezultate u državi PDF Ispis E-mail

30.06.2017.

zvor: Akta.ba, 30.6.2017 10:26:06

 
slika goražda

Stanje u privredi u Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u posljednjih nekoliko godina se izuzetno popravlja u pozitivnom smjeru. Rezultat toga se ogleda u donošenju nekoliko bitnih zakona od strane Vlade BPK Goražde koja je stvorila dobre pretpostavke za nova investiciona ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta. Prije svega, odnosi se na Zakon o imovini BPK Goražde na osnovu kojeg je otvoreno nekoliko novih privrednih subjekata i koji su rezultirali otvaranjem nekoliko stotina novih radnih mjesta, kazao je za poslovni portal Akta.ba Adnan Bukva, sekretar Udruženja poslodavaca BPK Goražde.

PRIVREDNI POTENCIJALI

Više...
 
<< Početak < « 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 » > Kraj >>

Stranica 105 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 16