Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
ODRŽANO REGIONALNO TAKMIČENJE SREDNJOŠKOLACA U PREDUZETNIŠTVU PDF Ispis E-mail

12.4.2017.

 

U organizaciji Inkubatora društvenih inovacija MUNJA i OXFAM BiH danas je u prostorijama Biznis centra u Goraždu održano 5. državno takmičenje srednjoškolaca u preduzetništvu ''MUNJA Business Challenge'', na kome je učešće uzelo 32 učenika iz srednjih škola iz Goražda, Rudog i Čajniča.

Više...
 
Održana 10. redovna sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde PDF Ispis E-mail

13.04.2017.

esv 13.4.17

 

Jučer je održana deseta redovna sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde na kojoj se našlo sedam tačaka dnevnog reda. Nakon usvajanja Zapisnika sa devete  redovne i prve vanredne sjednice prešlo se na rad i raspravu po tačkama dnevnog reda.

Ekonomsko-socijalno vijeće BPK Goražde razmatralo je Nacrt Zakona o koncesijama BPK Goražde te imalo primjedbu na član 21.stav 2. predmetnog zakona, u kojem se navodi da predsjednik i zamjenik presjednika komisije za koncesije moraju biti diplomirani pravnici. Vijeće je stava da nemoraju biti i predsjednik i zamjenik predsjednika diplomirani pravnici.

Više...
 
Održana jedanaesta Izvještajna Skupština Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

30.03.2017.

skupština 30.3.17-2

Danas je održana jedanaesta Izvještajna Skupština Udruženja poslodavaca BPK Goražde na kojoj se našlo 10 tačaka dnevnog reda.

Predsjednik Skupštine Udruženja poslodavaca BPK Goražde gosp. Avdo Kuljuh na početku Skupštine pozdravio je sve prisutne i predložio dnevni red koji je jednoglasno usvojen.

Nakon usvajanja dnevnog reda pristupilo se izboru verifikacione komisije, zapisničara i ovjerivača zapisnika.

Za verifikacionu komisiju izabrani su Šefika Čengić, Mirza Bašić i Nermin Mašala koji su konstatovali da na Skupštini postoji kvorum i da Skupština može punovažno raditi i odlučivati.

Više...
 
OPĆINA GORAŽDE I UDRUŽENJE ALDI GORAŽDE ZAJEDNO SA LOKALNIM PARTNERIMA DOBITNICI GRANT SREDSTAVA U OKVIRU PROJEKTA "PODRŠKA LOKALNIM PARTNERSTVIMA ZA ZAPOŠLJAVANJE U BIH" PDF Ispis E-mail

29.3.2017.

 

Predstavnici Udruženja ALDI Goražde i Općine Goražde protekle sedmice prisustvovali su svečanoj ceremoniji dodjele certifikata o dobitku granta u okviru projekta „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH'' koji finansira EU, a provodi međunarodna organizacija rada ILO. 

Tim povodom u Maloj sali Općine Goražde danas je održana press konferencija, na kojoj je od strane partnera predstavljen pomenuti projekat.

Više...
 
Održana 42. redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

22.03.2017.

22.3.17-resize

 

Upravni odbor Udruženja poslodavaca BPK Goražde održao je 22.03.2017.godine 42. redovnu sjednicu na kojoj se našlo 10 tačaka dnevnog reda.

Nakon usvajaja Zapisnika sa 41.redovne sjednice Upravni odbor je razmatrao Finansijski izvještaj Udruženja poslodavaca za 2016.godinu, te prva tri mjeseca 2017.godine, te pregled uplata članarina po firmama u 2017.godini.

U nastavku sjednice Upravni odbor je primio k znanju informaciju o aktivnostima između dvije sjednice koje su bile mnogobrojne, počevši od održavanja velikog broja javnih rasprava Zakona o šumama, Zakona o koncesijama, Zakona o turizmu i drugih zakona.

Također, Upravni odbor je informisan u vezi projekta „Start-up“ programa koji se provodi u sklopu projekta „Zona unapređenog poslovanja“, koji je u završnoj fazi.

Više...
 
<< Početak < « 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 » > Kraj >>

Stranica 109 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17