Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Održan i četvrti modul u sklopu projekta „Start-up“ u Biznis centru Goražde PDF Ispis E-mail

23.02.2017.

start up 23.2.17

U „Biznis centru“ Goražde danas je održan i četvrti od ukupno pet modula u sklopu  projekta „ Start-up“.

Čevrti modul je imao za temu Pravni oblici registracije biznisa.

Više...
 
Održana Javna rasprava Nacrta Zakona o turizmu i Nacrta Zakona o boravišnoj taksi FBIH PDF Ispis E-mail

22.2.2017.

j.rasprava zakon o turizmu 22.2.17

U organizaciji Federalnog ministarstva okoliša i turizma Bosne i Hercegovine, danas je u sali Ministarstva za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održana prva javna rasprava o Nacrtu zakona o turizmu Federacije BiH, na kojoj su osim resornog ministra Meha Mašale i predstavnika privrednih subjekata, prisustvovale i predstavnice ovog Federalnog ministarstva.

Prema riječima sekretarice Federalnog ministarstva okoliša i turizma BiH Kaseme Ćatović, osim Zakona o turizmu u parlamentarnoj proceduri je i Zakon o boravišnoj taksi, dok je u prednacrtu izrada Zakona o ugostiteljstvu, koji bi trebali urediti oblast turizma i ugostiteljstva u Federaciji BiH.

Više...
 
U Službi za zapošljavanje BPK Goražde održana prezentacija : „Programa stručnog osposobljavanja 2017.godine PDF Ispis E-mail

22.2.2017.

Copy of služba za zapošljavanje 22.2.17

 

Danas je u Službi za zapošljavanje BPK Goražde u sasradnji sa Udruženjem poslodavaca BPK Goražde održana prezentacija : „Programa stručnog osposobljavanja 2017.godine“ na kojoj su prisustvovali najveći poslodavci sa područja BPK Goražde, te izrazili želju za uključivanjem u program.

Predstavnica Službe za zapošljavanje Senka Hadžić predstavila je program i upoznala poslodavce da ovim programom poslodavci nemaju nikakvih obaveza za sufinansiranjem jer Služba finansira 100% program na način da će nezaposlena osoba dobiti 300,00 KM neto plate, te 33,33  poreza na dohodak i 30,00 KM za slučaj povrede na radu.

Više...
 
Održana 3.sjednica Upravnog odbora Biznis centra Goražde PDF Ispis E-mail

16.2.2017.

IMG 2310

Dana  16.2.2017.godine održana je 3.sjednica Upravnog odbora Biznis centra Goražde.

Na dnevnom redu našle su se 3 tačke dnevnog reda:

  1. Pregled dosadašnjeg rada UO centra (akti Centra)
  2. Izbor predsjednika UO Centra
  3. Ostala pitanja bitna za rad Centra

Na početku sjednice gosp.Rasim Tulumović je upoznao prisutne da se projekat završava 10.marta.

Gosp.Tulumović je predstavio pregled dosadašnjeg rada Upravnog odbora centra. Konstatovano je da su održane dvije sjednice i das u doneseni određeni akti: Poslovnik o radu Upravnog odbora, Kućni red,organizacija oko čišćenja, te druga važna pitanja za rad centra.

Gosp. Tulumović je konstatovao da postoji blagajna Biznis centra koju treba nastaviti sa vođenjem, te arhiv Biznis centra, koji također treba ažurirati.

Nakon rasprave oko druge tačke dnevnog reda donesena je odluka da predsjednik Upravnog odbora Biznis centra na mandatni period od dvije godine bude Adnan Bukva- ispred Udruženja poslodavaca BPK Goražde, a njegov zamjenik Redžo Rašidović ispred “Udruženja stari zanati”.

Od ostalih pitanja konstatovano je da se i predstavnik Udruženja “Dani jabuke” imenuje u Upravni odbor Biznis centra.

Konstatovano je da u narednom periodu treba raditi na dugotrajnijem riješavanju problema peleta, čišćenja, izdavanje sala, te drugim bitnim stvarima.

 
U posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde Vijeće stranih investitora i Agencija za promociju stranih investicija PDF Ispis E-mail

14.02.2017.

Autor gorazde.ba   
Utorak, 14 Februar 2017 15:57

Predstavnici Vijeća stranih investitora u BiH, Agencije za unaprjeđenje stranih investicija u BiH i jednog od najvećih stranih investotora u BiH Messer BH Gas/ Messer Tehnoplin posjetili su danas Goražde, gdje su se sastali sa predstavnicima BPK i Općine Goražde, kao i sa goraždanskim privrednicima.

Na sastanku održanom u Hotelu Behar izvršena je prezentacija i promocija privrede BPK-a, te je razgovarano o mogućnosti za nova ulaganja na području našeg Kantona, prilikom čega je još jednom istaknuto da je Goražde primjer lokalne zajednice kada je u pitanju privredni razvoj i saradnja lokalne zajednice sa investitorima. Od strane predstavnika Agencije za unapređenje stranih investicija Bosne i Hercegovine predstavljena je uloga ove agencije i njen način saradnje sa lokalnim zajednicama.

''

Više...
 
<< Početak < « 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 » > Kraj >>

Stranica 113 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 44