Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Udruženje poslodavaca BPK Goražde prisustvovalo trećoj tematskoj tematskoj sjednici Skupštini BPK Goražde PDF Ispis E-mail

07.02.2017.

ZAPOČETA 3. TEMATSKA SJEDNICA SKUPŠTINE BPK-A GORAŽDE
Plan mjera za unaprjeđenje stanja u oblasti zdravstva na području BPK-a Goražde bit će usvojen na nastavku sjednice

1

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je započela svoju treću tematsku sjednicu posvećenu zdravstvu na području BPK-a Goražde.

Sjednici su, uz poslanike i članove Vlade BPK-a Goražde, prisustvovali i predstavnici menadžmenta zdravstvenih ustanova i Sindikata zdravstvnih radnika BPK-a, Udruženja poslodavaca BPK-a, te predstavnici slovačkog LOT tima EUFOR-a i CCI-a BiH.

Prije početka rasprave, Skupština se izjasnila i nije prihvatila prijedlog poslanika Emira Frašta (SDP) da se današnja sjednica odgodi.

Uvodno obrazloženje, u okviru kojeg je predstavio Informaciju o stanju u oblasti zdravstva na području BPK-a Goražde, dao je ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Damir Dučić.

Više...
 
U sklopu Start-up programa održan prvi modul: „Upoznavanje sa formom biznis plana“ PDF Ispis E-mail

02.02.2017.

start up 1

U sklopu Start-up programa u zgradi Biznis centra Goražde danas je održan prvi modul: „Upoznavanje sa formom  biznis plana“ a implementator obuke je bilo Udruženje poslodavaca BPK Goražde.

Kao što je bilo i planirano prisutni učesnici koji su se prijavili na Javni poziv za start-up program upoznali su se sa formom biznis plana, šta je biznis plan, zašto je on važan, te njegove elemente.

Više...
 
ODRŽAN PRVA VANREDNA SJEDNICA EKONOMSKO-SOCIJALNOG VIJEĆA BPK-A PDF Ispis E-mail

23.01.2017.

Upućen poziv za prekid štrajka u zdravstvu i nastavak pregovora

3

Danas je održan sastanak Ekonomsko-socijalnog vijeća Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na kojem je razmatrana aktuelna situacija povodom generalnog štrajka zdravstvenih radnika na području BPK-a Goražde.

Cilj sastanka bio je da se razmotre okolnosti zbog kojih je došlo do štrajka, te ponudi doprinos za rješavanje nastale situacije.

Više...
 
Sa sjednice Vlade FBiH: O uspostavljanju jednošalterskog sistema poslovanja PDF Ispis E-mail

19.01.2017.

 

Vlada FBiH je prihvatila informacija o radu i poduzetim aktivnostima Interresome radne grupe za uspostavljanje jednošalterskog sistema poslovanja i elektronske registracije poslovnih subjekata u Federaciji BiH s ciljem realizacije reforme procesa registracije poslovnih subjekata u Bosni i Hercegovini.

Sveobuhvatnom reformom procesa registracije nastoji se povećati konkurentnost privrede Federacije BiH, te jačanjem efikasnosti, efektivnosti, kvalitete, fleksibilnosti i transparentnosti javnog sektora upotrebom inovativnih rješenja i informaciono-komunikacionih tehnologija stimulisati rast i razvoj privatnog sektora.

Više...
 
Održan sastanak u vezi start up projekta u "Biznis centru" Goražde PDF Ispis E-mail

11.01.2017.

start up 11.01.17-2

Nakon potpisivanja „ Memoranduma o saradnji „ u implementaciji i realizaciji  Star up programa u sklopu projekta „Zona unapređenog poslovanja“ i nakon objavljivanja Javnog poziva za zainteresirane osobe koje imaju ideju za potencijalne biznise, od strane Aldi-a danas je predočen Izvještaj o prijavljenim start –up projektima.

U izvještaju se navodi da je prijavljeno 14 ideja, odnosno 11 osoba samostalno i jedna ideja prijavljena od tri različite osobe.

Radi se o različitim i vrlo interesantnim idejama, od npr. projekta: Software servisa, razvoja multiplatformnih mobilnih aplikacija, preko laboratorije za mjerenje emisije štetnih gasova iz kotlovnice, seoskog turizma, do mini farme krava muzara i proizvodnje organske hrane.

start up 11.01.17-1

Komisija sastavljena od aktera Biznis centra Goražde, Službe za zapošljavanje i Oxfama ocijenili su ideje i projekte prijavljenih osoba iz oblasti: Održivosti projekta, razrađenost ideje, predhodno iskustvo, posjedovanje resursa i slično.

Više...
 
<< Početak < « 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 » > Kraj >>

Stranica 114 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 24