Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Bekto Precisa uskoro izlazi i na američko tržište PDF Ispis E-mail

05.12.2016.

Jedna od najvećih američkih kompanija za proizvodnju i distrubuciju municije i komponenti za municiju Howell Munitions&Tehnology (HMT) želi nastaviti i proširiti saradnju s bh. kompanijama iz namjenske industrije.

Vlasnik i predsjednik kompanije Dave C. Howell izjavio je za Fenu u Washingtonu kako je HMT prisutan u BiH od proljeća 2013. godine, od kad sarađuju s Igmanom iz Konjica i Ginexom iz Goražda, a uskoro je u planu ostvarenje saradnje i s kompanijom Bekto Precisa iz Goražda, te otvaranje američkog tržišta za tu kompaniju.

Saradnja s kompanijom Bekto, precizirao je Howell, podrazumijeva plasman njihovog proizvodnog asortimana u Sjedinjene Države.

"Nadamo se da ćemo biti predstavnik Bekto Precise u SAD-u", rekao je Howell.

Više...
 
CCI: Konstruktivan i efikasan dijalog je ključan za ekonomsku budućnost BiH PDF Ispis E-mail

29.11.2016.

cci 29.11.2016 - Copy

Centri civilnih inicijativa (CCI), u saradnji s projektom "Podrška socijalnim partnerima u socijalnom dijalogu", koji finansira Evropska unija (EU), održao je danas u amfiteatru business centra UNITIC u Sarajevu, konferenciju "Socijalni dijalog i reforme".

Cilj konferencije je bio okupiti sve učesnike ocijalnog dijaloga u Bosni i Hercegovini, kako bi na otvoren način razmijenili mišljenja o izazovima i problemima s kojima se suočavaju u socijalnom dijalogu (na svim nivoima), s posebnim naglaskom na reformske procese. 

Na konferenciji su učestvovali predstavnici entitetskih vlada i Vlade Brčko distrikta BiH, entitetskih i kantonalnih udruženja poslodavaca i sindikata, udruženja poslodavaca i sindikata Brčko distrikta BiH i ostalih nadležnih institucija i međunarodnih organizacija. Tom prilikom se razgovaralo o trenutnom stanju te o mogućnostima za unapređenje procesa i mehanizama socijalnog dijaloga. 

Više...
 
Održan sastanak između Udruženja poslodavaca BPK Goražde i Uprave za inspekcijske poslove BPK Goražde PDF Ispis E-mail

24.11.2016.

inspekcija 24 11 16 1

U prostorijama Udruženja poslodavaca BPK Goražde održan je sastanak sa Upravom za inspekcijske poslove BPK Goražde na temu suzbijanja  „sive ekonomije“.

Na početku sastanka predsjednica Šejla Bojadžija  je kazala da je tema sastanka problem ”sive ekonomije”, te želi da se razgovara o pojačanom inspekcijskom nadzoru u oblasti radnih odnosa, unutrašnje trgovine i obrta, ugostiteljstva, kontrole obavljanja neregistrirane djelatnosti i primjene fiskalizacije, a sve u cilju suzbijanja ”sive ekonomije”.

Na sastanku je istaknut  posebno problem masovne pojave fizičkih lica-građana koji se bave trgovinom bez odobrenja nadležnih organa, koji umnogome ugrožavaju poslovanje privrednih subjekata  koji su u sistemu PDV-a i plaćaju redovno sve obaveze prema Državi za razliku od navedenih fizičkih lica-građana koji to ne čine, te skrenuta pažnju inspekcijskim organima da bi trebali posebnu pažnju posvetiti tom problemu u narednom periodu te da će imati potpunu podršku od strane Udruženja poslodavaca BPK Goražde.

Više...
 
3.SAJAM PRIVREDE, POLJOPRIVREDE I ZANATSTVA 40. SAJAM ROBA ŠIROKE POTROŠNJE PDF Ispis E-mail

23.11.2016.

Sajam privrede i roba široke potrošnje


Copy of sajam-privrede-skenderija 2016

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da KJP Centar Skenderija u terminu od 08. do 10. 12. 2016. godine, organizuje specijaliziranu sajamsku manifestaciju:  

3. SAJAM PRIVREDE, POLJOPRIVREDE I ZANATSTVA
40. SAJAM ROBA ŠIROKE POTROŠNJE

Centar "Skenderija" je simbol grada Sarajeva i od osnivanja 1969. godine, pruža usluge organizacije priređivanja nacionalnih i međunarodnih sajmova. Svojim aktivnostima doprinosi razvoju poslovanja i osavremenjavanju postojećih privrednih kapaciteta na području Bosne i Hercegovine. Organizacijom sajma i osmišljenim promotivnim aktivnostima nudimo priliku izlagačima, institucijama, organizacijama, komorama, strukovnim udruženjima, finansijskim institucijama i potencijalnim konzumentima proizvoda iz navedenih oblasti, da se prezentiraju i predstave svoju ponudu. 

Više...
 
"Selex" d.o.o. Goražde novi član Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

21.11.2016.

IMG 1251

Danas je firma " Selex" d.o.o. Goražde pristupila Udruženju poslodavaca BPK Goražde kao 41.članica Udruženja.

Firma posluje od 2000.godine i kao djelatnost ima ugostiteljstvo sa prelijepim restoranom koji se nalazi u užem gradskom jezgru u ulici Trg branilaca bb, te prodajno mjesto sa prekarskim proizvodima u ul.Sinan Paše Sijerčića.

Više...
 
<< Početak < « 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 » > Kraj >>

Stranica 117 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 18