Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
SASTANAK PREDSTAVNIKA VLADE, SLUŽBE ZA ZAPOŠLJAVANJE,UDRUŽENJA POSLODAVACA, ESV-A, OBRTNIČKE I PRIVREDNE KOMORE PDF Ispis E-mail

22.09.2015.

Razgovarano o inicijativi za izmjenu Zakona o posredovanju u zapošljavanju

22.09.2015. Sastanak- Zakon o posredovanju u zaposljavanju 010

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković juče je organizovao sastanak s ciljem implementacije zaključka Skupštine Bosansko-podrinjskog kanton Goražde kojim je Vladi Bosansko-podrinjskog kantona i Ministarstvu za pravosuđe, upravu i radne odnose dato u obavezu da pokrenu inicijativu za izmjenu Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba.

Sastanku na kojem je razgovarano o pomenutoj problematici prisustvovali su i predstavnici Službe za zapošljavanje BPK-a, Udruženja poslodavaca, Privredne i Obrtničke komore BPK-a te Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK-a Goražde.

Više...
 
PROGRAM PODRŠKE RAZVOJU NEPROFITNIH ORGANIZACIJA MINISTARSTVA ZA PRIVREDU PDF Ispis E-mail

22.09.2015.

22.09.2015. Ministarstvo za privredu 017

U Ministarstvu za privredu danas su potpisani ugovori po Programu podrške razvoju neprofitnih organizacija Ministarstva za privredu za 2015. godinu.

Ministar za privredu Esed Radeljaš ugovore je potpisao sa predstavnicima Obrtničke i Privredne komore te Udruženja poslodavaca BPK-a Goražde.

– Ove organizacije dobit će sredstva u iznosima od po 5.000,00 KM. To su standardna sredstva koja se dodijeljuju ovim organizacijama i koja im služe za unaprjeđenje poslovanja. Smatram da ovo nije neki veliki iznos sredstava i da bi ih u narednoj godini trebalo povećati – istakao je ministar.

Više...
 
HRELJA: U MILGORU ŽELIMO RAZVITI ORGANSKI MLJEKARSKI POKRET U BIH PDF Ispis E-mail

17.09.2015.

Nedavno je u Goraždu zvanično otvorena mljekara „Milgor“. Novi vlasnik mljekare kompanija „Gillani Internacional“, čiji su osnovači Leila Hrelja iz Goražda i Sayed Kamal, biznismen iz SAD-a, porijeklom iz Pakistana, uspjeli su pokrenuti mljekaru nakon osam godina.

– Trenutno smo u fazi generalnog servisa mašina za preradu mlijeka, generalnog čišćenja i dezinfekcije te sitnih popravki i osposobljavanje prostora, s obzirom na to da je mljekara bila zatvorena od 2007. godine. Nakon ovih generalnih servisa slijedi testna proizvodnja mliječnih prerađevina, hemijske i mikrobiološke analize mlijeka i mliječnih proizvoda, dizajn ambalaže i općenito organizacija rada – izjavila je izvršna direktorica “Gillani Internacionala” Leila Hrelja za Fenu.

Više...
 
Poslodavci traže da se tekst Zakona o privrednim društvima u FBiH objavi PDF Ispis E-mail

17.09.2015.

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine traži da tekst Zakona o privrednim društvima u FBiH odmah bude objavljen te da se time omogući njegova primjena.

Naime, podsjećaju da je novi Zakon o privrednim društvima u FBiH, tretiran kao jedan od reformski zakona, ušao u parlamentarnu proceduru za vrijeme prethodnog saziva Parlamenta Federacije BiH.

Predstavnički dom, prijedlog zakona usvojio je u prethodnom sazivu odnosno 24. jula 2014. godine, dok je Dom naroda Parlamenta FBiH isti tekst, po hitnom postupku, usvojio na drugoj sjednici održanoj 15. jula 2015. godine.

Poslodavci u Federaciji BiH, kako su istakli, pozdravili su donošenje Zakona i s nestrpljenjem očekivali njegovo objavljivanje.

Više...
 
FEDERALNI MINISTAR RAZVOJA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA U POSJETI BOSANSKO-PODRINJSKOM KANTONU GORAŽDE PDF Ispis E-mail

16.09.2015.

Razgovarano o projektima unaprjeđenja poduzetništva i obrta

Posjeta Zukica 042

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić danas je boravio u prvoj zvaničnoj posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Na sastanku sa zastupnikom u Domu naroda Parlamenta FBiH Mustafom Kurtovićem, premijerom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emirom Okovićem i ministrom za privredu Esedom Radeljašem razgovarano je o aktuelnim projektima kojima se podstiče razvoj  poduzetništva i obrta, kao i mogućnostima saradnje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Razgovarano je i o funkcionisanju privrede na području Bosansko-podrinjskog kantona, s posebnim akcentom na stanje onih privrednih segemenata koji su u nadležnosti Federalnog ministarstva obrta.

Više...
 
<< Početak < « 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 » > Kraj >>

Stranica 146 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 22