Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Rusima odobreno sticanje 50% plus jedna dionica u goraždanskoj Pobjedi PDF Ispis E-mail

04.10.2013.

Federalna vlada jučer je je inozemnoj firmi „Ulianovsk tvornica municije”, sa sjedištem u Uljanovsku (Ruska Federacija) odobrila sticanje dionica privrednog društva „Pobjeda Tehnology Goražde” d.d. Goražde, u iznosu 50 posto plus jedna dionica ukupnog dioničkog kapitala ovog privrednog društva, uz uslov da se zadrži osnovni proizvodni program i poveća zaposlenost.

Više...
 
Vlada FBiH usvojila Program utroška sredstava Federalnog ministarstva razvoja, poduzetištva i obrta PDF Ispis E-mail

03.10.2013.

 

Vlada FBiH je donijela Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućeg transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2013. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta.

Više...
 
Razmatrana inicijativa za pripremu izmjena i dopuna Zakona o doprinosima u F BiH PDF Ispis E-mail

23.09.2013.

Copy of IMG_4316

nicijativa za pripremu izmjena i dopuna Zakona o doprinosima u Federaciji Bosne i Hercegovine koju je pokrenuo i u proceduru uputio dopremijer Vlade F BiH Jerko Ivanković-Lijanović s ciljem zapošljavanja u proizvodnom sektoru i finansijske stabilizacije mirovinskog i zdravstvenog fonda, tema je današnjeg sastanka koji je upriličen u Ministarstvu za pravosuđe, upravu i radne odnose BPK Goražde.

Više...
 
Za modernizaciju industrije 7,2 miliona KM PDF Ispis E-mail

19.09.2013.

Vlada Federacije BiH jučer je donijela Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih ovogodišnjim Budžetom FBiH Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije na poziciji “Pozajmljivanje i sudjelovanje u dionicama - Ostala domaća pozajmljivanja”, u iznosu od 7.200.000 konvertibilnih maraka.

Cilj Programa jeste doprinos postupnoj realizaciji strateških ciljeva iz dokumenta “Razvitak industrijske politike u FBiH”, a među očekivanim efektima su razvoj novih i znatna poboljšanja već postojećih proizvoda i materijala, proizvodnih procesa ili usluga.

Više...
 
Minimalac u FBiH penju na 378 KM? PDF Ispis E-mail

15.09.2013.

Minimalac u FBiH penju na 378 KM?

SARAJEVO - Vlada FBiH trebalo bi uskoro da odlučuje o povećanju najniže satnice u FBiH za deset odsto čime bi najniža neto plata iznosila 378 KM umjesto 343 KM, kolika je od 2008. godine.

Prijedlog ovakve odluke utvrdilo je Ministarstvo rada i socijalne politike FbiH, koje čeka još mišljenja kantonalnih vlada kako bi se federalna vlada mogla konačno izjasniti o povećanju najniže satnice.

O ovome Ministarstvo nije upoznalo svoje socijalne partnere, odnosno sindikat i poslodavce. Ipak, u Savezu samostalnih sindikata (SSS) BiH pozdravljaju povećanje najniže cijene rada, koju godinama traže i koju prima veliki broj radnika, dok ni u Udruženju poslodavaca FBiH nemaju ništa protiv, ali ističu da treba istovremeno riješiti pitanje koeficijenata za platu.

Više...
 
<< Početak < « 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 » > Kraj >>

Stranica 177 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 40