Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Potpisan sporazum o osnivanju Ekonomsko – socijalnog vijeća PDF Ispis E-mail
Goražde, 20.02.2006.

Obezbjeđeni uslovi za tripartitni socijalni dijalog
Vlada BPK-a Goražde, Udruženje poslodavaca BPK-a i Savez samostalnih sindikata BPK-a potpisali su 17.02.2006. Sporazum o osnivanju Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Više...
 
Delegacija Vlade Federacije BiH, predvođena Premijerom Ahmedom Hadžipašićem, prisustvovala je 06.05.2005.godine manifestaciji “Privreda Bosansko-podrinjskog kantona Goražde” PDF Ispis E-mail
Goražde, 07.05.2005.


Jusuf Hubjer, direktor “Ginex-a” izabran za menadžera 2004. godine

Na početku posjete Goraždu delegacija Vlade Federacije BiH susrela se sa Premijerom BPK-a Goražde mr. Salkom Obhođašem. Na sastanku, kojem su prisustvovali i načelnici općina Goražde i Pale-Prača, razgovarano je o projektima Vlade Federacije koji se realizuju i koji će se realizovati na području ovog kantona. Izgradnja mosta na Osanici i goraždanske zaobilaznice, hidrocentrale na rijeci Drini kod Ustikoline, započeti i planirani projekti Fondacije “Odraz”, te federalnog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, samo su neke od tema o kojima se ovom prilikom razgovaralo. Premijer Federacije BiH, pritom je kazao je kako je prilikom posljednje posjete Goraždu u organizaciji Privredne komore Federacije prije dva mjeseca, već imao priliku da se upozna sa problemima goraždanskih privrednika, ali da je njegov ponovni dolazak znak podrške Vlade Federacije prema naporima Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da stvori uslove za ekonomsku neovisnost.

Više...
 
<< Početak < « 191 192 193 194 195 196 » > Kraj >>

Stranica 196 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17