Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti MINISTARSTVO ZA PRIVREDU BPK GORAŽDE Potpisani ugovori o dodjeli sredstava za podršku razvoja neprofitnih organizacija s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2020. godinu
MINISTARSTVO ZA PRIVREDU BPK GORAŽDE Potpisani ugovori o dodjeli sredstava za podršku razvoja neprofitnih organizacija s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2020. godinu PDF Ispis E-mail

11.12.2020.

Potpisani ugovori o dodjeli sredstava za podršku razvoja neprofitnih organizacija s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2020. godinu

U Ministarstvu za  privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava za podršku razvoja neprofitnih organizacija s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2020. godinu.

Ugovore sa predstavnicima Privredne i Obrtničjžke komore, Udruženja poslodavaca i Udruženja „Stari zanati“ potpisao je  ministar za privredu BPK Goražde  Mensad Arnaut.

Sredstva po programu utroška sredstava Ministarstva za privredu za razvoj neprofitnih organizaicja u 2020.godini izdvojena su u iznosu od 16.000 KM.

„Na raspisani javni poziv aplicirale su četiri neprofitne organizacije  i dobili su sredstva u iznosu od po 4.000KM. Radi se o sredstvima namijenjenim za opstojnost u radu njihovih organizacija i mislim da su od velike važnosti, a to su i oni istaknuli prilikom potpisivanja ugovora. Nadamo se da ćemo ta sredstva u budžetu za 2021.godinu povećati, jer imamo neke nove prijedloge i ideje koje bi kroz izradu projekata koje bi radio jedan tim mogli i realizirati“-nakon potpisivanja ugovora“- kazao je ministar za privredu BPK Goražde Mensad Arnaut.

Kako je istaknuto, ove organizacije u potpunosti opravdavaju sredstva koja im se dodijeljuju svake godine.

„ Mi se ovom prilikom zahvaljujemo Ministarstvu za privredu i Vladi BPK Goražde koja je i u ovoj teškoj finansijskoj situaciji izazvanoj pandemijom virusa COVId-19 našla način da pomogne našim organizacijama u daljem radu, a mi  ćemo nastojati da opravdamo ukazano povjerenje. Nastojimo biti partner Ministarstvu i Vladi, kako bismo svi zajedno izašli iz ove situacije koja nas je zadesila“-riječi su predstavnika Udruženja poslodavaca Adnana Bukve.

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 24