Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu sredstava nevladinim organizacijama iz sredstava FIGAP II programa
Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu sredstava nevladinim organizacijama iz sredstava FIGAP II programa PDF Ispis E-mail

28.12.2020.

Agencija za ravnopravnost polova BIH Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, objavila je Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu sredstava nevladinim organizacijama i drugim organizacijama civilnog društva (vanistitucionalnim partnerima FIGAP II programa) koji će se finansirati iz sredstava FIGAP II programa.

U okviru odobrenog budžeta FIGAP II programa za 2020. osigurana su grant sredstva u iznosu od 110.000,00 KM  koja su  namijenjena za projekte nevladinih organizacija (vaninstitucionalnih partnera) po prioritetnim oblastima GAP BiH/FIGAP II. Grant sredstva se dodjeljuju u skladu sa Priručnikom za dodjelu sredstava/grantova u okviru FIGAP II programa, koji je integralni dio navedenog Posebnog sporazuma. Priručnik sadrži Smjernice za izradu projektnih prijedloga i kriterija za dodjelu projekata koji se finansiraju iz FIGAP II programa i Prijavni obrazac za projektne prijedloge vaninstitucionalnih partnera.

Naziv granta: Grant sredstva nevladinim organizacijama za projekte u prioritetnim  oblastima GAP BiH

Namjena granta je podrška nevladinim organizacijama za projekte koji doprinose implementaciji Strateškog cilja 1 GAP BiH u prioritetnim oblastima:

  • Rad  zapošljavanje i pristup ekonomskim resursima
  • Rod i sigurnost

Minimalan iznos sredstava koji se može dodijeliti po jednom projektnom prijedlogu je 10.000,00 KM, a maksimalan do 30.000,00 KM.

Projektni prijedlozi se dostavljaju lično ili putem pošte na adresu:

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH,

Agencije za ravnopravnost spolova BiH,

Dubrovačka 6, 71000 Sarajevo

tokom radnih dana (ponedeljak – petak, od 10 do 14.00), najkasnije 21 dan od objave na web stranici Ministartsva za ljudska prava i izbjeglice BiH (od 28.12.2020.)
Javni-poziv-1Preuzmi
Javni-poziv-cirilicaPreuzmiPrirucnik-za-dodjelu-grant-sredstavaPreuzmiObrazac-za-podnosenje-projektnih-prijedlogaPreuzmi

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 15