Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održana 3. redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde
Održana 3. redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

27.05.2021.

uo 27 05 21 2

 

Upravni odbor Udruženja poslodavaca BPK Goražde održao je 27.05.2021.godine 3. redovnu sjednicu, na kojoj se našlo 15 tačaka dnevnog reda.

Upravni odbor je nakon usvajanja Zapisnika sa predhodne sjednice razmatrao realizaciju odluka i zaključaka sa predhodne sjednice Upravnog odbora.

Razmatrana je i informacija o aktivnostima između dvije sjednice Upravnog odbora, od kojih se posebno izdvojio sastanak sa gradonačelnikom grada Goražde.

U nastavku sjednice Upravni odbor je utvrdio datum i dnevni red održavanja skupštine Udruženja poslodavaca BPK Goražde, te je tako 10.06.2021.godine određen kao datum za održavanje 15.izvještajne skupštine.

Nakon utvrđenog dnevnog reda, Upravni odbor je utvrdio i dokumente koje će razmatrati i usvajatei skupština Udruženja poslodavaca BPK Goražde.

Između ostalog, utvrđeni su Izvještaji o radu za 2021.godinu, Program raa za 2021 i Finansijski plan za 2021.godinu.

Upravni odbor je primio k znanju informaciju o završenom projektu „Izrada zakonskih i podzakonskih propisa“ na području BiH, FBiH, i BPK Goražde koji su objavljeni na web stranici Udruženja poslodavaca.

uo 27 05 21

Upravni odbor je primio k znaju informaciju o evidenciji prijavljene radne snage iz radnog odnosa na evidenciju Službe za zapošljavanje i zaposlene sa evidencije za period januar-april 2021.godine, te konstatovano je da je 55 lica više zaposleno nego prijavljeno u posmatranom periodu.

U nastavku sjednice članovi Upravnog odbora su ugostili dva gosta i to direktora turističke zajednice BPK Goražde Edina Kunovca i pomoćnika gradonačelnika Grada Goražde Muamera Krašića.

Za gosp. Kunovcem se razgovaralo o novom zakonu o turizmu, te načinu plaćanja članarine, te su članovi Upravnog odbora još jednom naglasili da se protive obaveznom plaćanju članarine turističkoj zajednici, ali da podržavaju formiranje nove turističke organizacije i nastojanje razvijanje turizma na području BPK Goražde.

Sa gosp. Krašičem je razgovarano o radnom materijalu nove odluke o komunalnim taksama grada Goražde, te su se članovi Upravnog odbora upoznali o prijedlogu novog načina izračuna visine komunalne takse, te naglasili da žele da se smanji visina komunalne takse a posebno za mikro i mala preduzeća.

 

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17