Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home ESV EKONOMSKO-SOCIJALNO VIJEĆE BPK GORAŽDE ODRŽALO 17.REDOVNU SJEDNICU
EKONOMSKO-SOCIJALNO VIJEĆE BPK GORAŽDE ODRŽALO 17.REDOVNU SJEDNICU PDF Ispis E-mail

08.12.2021.

 

Ekonomsko-socijalno vijeće Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na 17. redovnoj sjednici održanoj danas razmatralo je i podržalo nacrt Budžeta BPK Goražde za 2022.godinu, uz konstataciju da se maksimalno poveća iznos za podsticaj privredi.

Namjera Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde  bila je da sa svojim socijalnim partnerima, predstavnicima poslodavaca i sindikata, još jednom, nakon provedenih javnih rasprava te upućivanja konačnog prijedloga prema Vladi i Skupštini BPK Goražde, razmotri nacrt ovog dokumenta,  kako bi se što više budžetskih potreba moglo uspješno isfinansirati u 2022. godini.

Stavovi članova Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde, posebno onih koji dolaze iz realnog sektora, ali i sindikata su da će podržati Budžet BPK Goražde za 2022.godinu u predloženom iznosu, a to je 40.140.850,00KM, s tim da se na ekonomskom kodu namijenjenom za podršku privredi poveća iznos, s obzirom da su na tom kodu bila planirana sredstva u iznosu od 10.000 KM.

Ekonomsko-socijalno vijeće složilo se da je neophodno povećati iznos finansijskih sredstava na ovom ekonomskom kodu, ali zbog nedostatka finansijskih sredstva ne u onom obimu koji zahtijevaju predstavnici Udruženja poslodavaca, ali ipak u maksimalnom iznosu koji budu dozvoljavale budžetske mogućnosti.

Također,  Ekonomsko-socijalno vijeće je na današnjoj sjednici razmatralo zahtjeve sindikata o povećanju plaća budžetskim korisniicma u skladu sa troškovima života, te se spominjalo donošenje novog zakona o plaćama BPK Goražde kojeg je potrebno uskladiti sa federalnim zakonom.

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 16