Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Potpisani ugovori sa predstavnicima neprofitnih organizacija
Potpisani ugovori sa predstavnicima neprofitnih organizacija PDF Ispis E-mail

23.05.2022.

Potpisani ugovori sa predstavnicima neprofitnih organizacija

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Haris Salković i predstavnici neprofitnih organizacija s područja našeg kantona danas su, u prostorijama resornog ministarstva, potpisali Ugovor o korištenju sredstava po Programu  utroška sredstava  Ministarstva za privredu za podršku razvoju neprofitnim organizacijama Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2022. godinu.

Za razvoj neprofitnih organizacija iz budžeta ministarstva po ovom programu izdvojena su finansijska sredstva u iznosu od 30.000 KM, a ugovor o dodjeli finansijskih sredstava u iznosima po 7.500 KM dodijeljena su za četiri neprofitne organizacije  – Privrednu i Obrtničku komora, Udruženje Stari zanati te Udruženje poslodavaca Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a sredstva  će biti  iskorištena za provođenje programskih aktivnosti pomenutih organizacija, njihovu održivost i postizanje programskih ciljeva.

Prema navodima resornog ministra Salkovića, potpisivanje današnjeg ugovora ima za cilj uspješnu saradnju ministarstva sa neprofitnim organizacijama s područja našeg kantona čije postojanje je veoma važno za Bosansko-podrinjski kanton Goražde.

Potpisanim ugovorima regulisana su međusobna prava i obaveze potpisnika koja se odnose na način utroška i kontrolu utrošenih sredstava, te druga pitanja od značaja za realizaciju ugovora.

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 36