Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Lokalno partnerstvo za zapošljavanje BPK Goražde počelo pripreme na organizaciji Sajma zapošljavanja
Lokalno partnerstvo za zapošljavanje BPK Goražde počelo pripreme na organizaciji Sajma zapošljavanja PDF Ispis E-mail

14.07.2022.

ilo 05 07 22 2

 

U prostorijama Biznis centra Goražde 05.07.2022. godine održan je radni sastanak Lokalnog parterstva za zapošljavanje BPK Goražde na temu Sajma zapošljavanja koji je jedna od aktivnosti na projektu „Novi pristup kreiranju radnih mjesta: Inovacijama ka prosperitetnom tržištu rada“ koji finansira Evropska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada u BiH.

Sajam zapošljavanja ima za cilj da se na jednom mjestu prezentuju potrebe poslodavaca za radnom snagom i da se otvore mogućnosti za povezivanje poslodavaca sa tražiocima posla.

Na sastanku su definisane sve pripremne aktivnosti kao i naredni koraci u organizaciji ovog sajma, čije održavanje je planirano za mjesec oktobar ove godine.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Goražde je jedno od 20 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Ovaj projekat ima za cilj da doprinese poboljšanju prilika zapošljavanja u lokalnim zajednicama dajući podršku razvoju lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerski uspostavljenih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju na lokalnom nivou.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

 

ilo 05 07 22 1

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 16