Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održana javna rasprava o nacrtu komunalne takse Grada Goražde
Održana javna rasprava o nacrtu komunalne takse Grada Goražde PDF Ispis E-mail

23.02.2023.

j.rasprava k takse 22 02 23 1 riseze

 

Sinoć je u Gradskoj upravi Grada Goražde održana javna rasprava o nacrtu komunalne takse Grada Goražde.

Na javnoj raspravi su ispred Udruženja poslodavaca BPK Goražde prisustvovali: Šejla Bojadžija – predsjednica - „ MPI MLIN“ d.d, Zijo Tanjo – član Upravnog odbora – „TZS export-import“ d.o.o. i „TZS oil“ d.o.o., Mirnes Lepenica – „Lepenica company“ d.o.o., Šefika Čengić – „Eco ambalaža“ d.o.o. , Elvedina Čelik – „PTG“ d.d. i Adnan Bukva – sekretar Udruženja.

Od ostalih prisutnih su bili – Rehad Deljo – predsjednik Obrtničke komore BPK, Munib Kazagić – predsjednik Udruženja poljoprivrednika BPK, predstavnici kompanija „BH Telecom, „Croatia osiguranje, drugih obrtnika i ugostitelja, vijećnici, predstavnici komisije i službe za finasije i privredu Grada Goražde.

Predstavnici Udruženja poslodavaca BPK Goražde su ponovili svoje stavove sa okruglog stola, a to je da iznos komunalne takse za velika preduzeća treba da bude maksimalno do 1.000,00 KM, za srednja preduzeća maksimalno do 600,00 KM, te smanjiti predložene iznose i za mikro i mala preduzeća.

Ostali prisutni su iznosili svoje primjedbe i sugestije, a najviše njih se odnosio na kriterij koji su uzeti kao osnov za izračunavanje visine komunalne takse, te za problematiku podružnica i filijala privrednih subjekata koji nemaju sjedište u Goraždu.

Komisija će razmotriti sve primjedbe i sugestije sa javne rasprave o sačiniti prijedlog odluke o visini komunalne takse i poslati ga Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje a po potrebi organizovati još jedan sastanak sa predstavnicima Udruženja poslodavaca i drugim relevantnim organizacijama.

j.rasprava k takse 22 02 23 2 riseze

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 14