Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti ODRŽAN OKRUGLI STO : „INICIJATIVA ZA UKIDANJE PARAFISKALNOG NAMETA – OPĆEKORISNE FUNKCIJE ŠUMA“
ODRŽAN OKRUGLI STO : „INICIJATIVA ZA UKIDANJE PARAFISKALNOG NAMETA – OPĆEKORISNE FUNKCIJE ŠUMA“ PDF Ispis E-mail

08.06.2023.

okfš 2

 

U organizaciji Udruženja poslodavaca BPK Goražde danas je održan okrugli sto na temu: „INICIJATIVA ZA UKIDANJE PARAFISKALNOG NAMETA – OPĆEKORISNE FUNKCIJE ŠUMA“

Nakon što je Upravni odbor Udruženja poslodavaca BPK Goražde na svojoj 8.redovnoj sjednici održanoj 27.04.2023.godine pokrenuo inicijativu za izmjenu Zakona o šumama BPK Goražde, tačnije člana 68.stav 1.tj. ukidanje parafiskalnog nameta „općekorisne funkcije šuma“, na osnovu kojeg su poslodavci dužni plaćati 0,05% na ukupno ostvaren prihod, danas je održan okrugli sto kako bi se dobila podrška od većeg broja poslodavaca i drugih subjekata i uvjerili se u opravdanost tražene inicijative.

Na okruglom stolu su pored velikog broja poslodavaca prisutvovali predstavnici ministarstva za privredu BPK Goražde, Uprave za šumarstvo, predstavnici Skupštine BPK Goražde i drugih institucija.

okfš 3

 

Nakon duže rasprave koja se vodila na okruglom stolu donesen je zaključak da se podržava inicijativa Udruženja poslodavaca BPK Goražde da se ide u pravcu ukidanja ovog parafiskalnog nameta za poslodavce a da se iznos namjenskih sredstava obezbjedi u budžetu u visini od 0,5% do 2% poreznih i neporeznih prihoda utvrđenih budžetom za prethodnu godinu ili iz nekih drugih izvora.

Zaključeno je također da se u narednoj sedmici održi sastanak sa ministrom za privredu i ministra za finansije BPK Goražde na kojem bi se detaljnije razmotrili detalji i mogućnosti implementacije predloženog.

os okfš 1

okfš 4

okfš 5

 

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 16