Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Nastavak pregovora sa firmom „Emka Bosnia“ d.o.o. Goražde
Nastavak pregovora sa firmom „Emka Bosnia“ d.o.o. Goražde PDF Ispis E-mail
Goražde, 29.11.2011.

Direktor firme „Emka Bosnia“ Joachim Wolff i predstavnici ove firme susreli su se danas u Goraždu sa premijerom BPK Goražde Emirom Fraštom i ministrom za privredu  Demirom Imamovićem kako bi nastavili pregovore vezane za sklapanje specijalne pogodbe o raspolaganju imovinom u vlasništvu BPK Goražde na prostoru industrijske zone u Vitkovićima.

 

Na sastanku je razgovarano o Elaboratu o ekonomskoj opravdanosti kupovine zemljišta i izgradnje proizvodnih pogona koji je firma „Emka Bosnia“ ranije dostavila Ministarstvu za privredu, kao i o radnjama koje treba poduzeti kako bi započela realizacija aktivnosti ove firme na otvaranju novih proizvodnih pogona u Vitkovićima.

Predstavnici Vlade izrazili su spremnost da podrže inicijativu firme „Emka Bosnia“ i poduzmu sve potrebne mjere kako bi se postupak pregovora i zaključivanja ugovora o raspolaganju imovinom okončao do kraja ove godine.

Ovime bi bilo omogućeno da realizacija planiranih aktivnosti na izgradnji novog pogona, u kojem bi zaposlenje našlo više od 200 novih radnika, započne u što kraćem roku.

IZVOR: bpkg.gov.ba

 

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12