Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održana 24. redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde
Održana 24. redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail
02.12.2011.
 

Upravni odbor Udruženja poslodavaca BPK Goražde održao je svoju 24. redovnu sjednicu na kojoj se našlo 8 tačaka dnevnog reda.

Upravni odbor je razmatrao finansijski izvještaj udruženja, nakon čega je donesen Zaključak da bi se neke firme članice trebale podsjetiti radi izmirenja obaveza plačanja članarine.
Sekretar Udruženja poslodavaca je informisao Upravni odbor o izrađenoj web stranici udruženja, te je kratko prezentovao stranicu i upoznao prisutne o prednostima koje pruža stranica, na kojoj se može naći dosta korisnih sadržaja. Upravni odbor je ocijenio pozitivnim izradu web stranice i donesen je Zaključak da je ovaj projekat veliki iskorak u radu Udruženja poslodavaca, jer na taj način članovi udruženja su predstavljeni pojedinačno, kao i otvaranje mogućnosti o informisanosti o svim zakonskim propisima, javnim pozivima, radu Ekonomsko socijalnog vijeća i slično.

 Upravni odbor je takođe razmatrao Izvještaj komisije Ministarstva za privredu BPK Goražde o provođenju postupka po Javnom pozivu  „Program podrške razvoju privatnog sektora“, te primio k znanju informaciju o 7 firmi koje su uspješno prošle apliciranje po ovom Javnom pozivu.
U nastavku sjednice Upravni odbor je razmatrao stanje u privredi u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde i poslovnom ambijentu u kojem se nalaze privrednici, te donio Zaključak da se organizuje jedan širi sastanak sa predstavnicima Vlade BPK Goražde, resornog ministarstva, Ekonomsko socijalnim vijećem od koga je i potekla inicijativa za održavanjem ovakvog sastanka, na kome bi se razgovaralo o ključnim smjernicama za brži privredni razvoj i unapređenju poslovnog ambijenta.
Na kraju sjednice Upravni odbor je primio k znanju informaciju da je u općini Goražde u toku izrada Strategije održivog razvoja, te da su u Radnu grupu „Ekonomski i ruralni razvoj“ uključena dva predstavnika Udruženja poslodavaca Ibro Mašala i Adnan Bukva.
 
 
 
 
 
 
Sekretar Udruženja poslodavaca
 

                                                                                             Adnan Bukva
 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 7