Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održana 31.redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde
Održana 31.redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

10.04.2014.

09.04.14

Jučer je održana 31.redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde na kojoj je određen datum i dnevni red održavanja 8.Izvještajno-izborne Skupštine Udruženja poslodavaca BPK Goražde. Skupština će se održati 24.4.2014.godine.

Upravni odbor je također imenovao Kandidacionu komisiju koja je dobila zadatak da sačini prijedloge za izbor organa Udruženja poslodavaca ( Upravni odbor, Nadzorni odbor, predsjednik i zamjenik predsjednika Skupštine ), te da pri tome učini napor da obezbjedi ravnomjernu zastupljenost po granama djelatnosti, te teritorijalnu i polnu zastupljenost, kao i uzeti u obzir ekonomsko-finansijsku snagu članova, broj radnika kod poslodavca, stručnost, plačanje članarine i drugo,  te radna tijela na Skupštini (Verifikaciona komisija, zapisničar i ovjerivače zapisnika).

Upravni odbor je takođe utvrdio prijedloge za izmjenu Statuta Udruženja poslodavaca. Naime, radi se o prijedlogu za izmjenu člana 24.Statuta da se sa trenutnih 9 članova Upravnog odbora smanji na 7 članova iz razloga lakšeg ostvarivanja kvoruma kao i zbog trenutnog broja članova, te mogućnost kooptiranja dva člana Upravnog odbora između dvije Skupštine u slučaju napuštanja nekog člana Upravnog odbora iz nekih razloga.

Do kraja sjednice Upravni odbor je primio k znaju informaciju o prikupljenim prihodima od članarine po firmama za period 2008-2013godina.

Tehnički sekretar: Adnan Bukva

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 20