Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti IZ SLUŽBE ZA ZAPOŠLJAVANJE BPK-A GORAŽDE Prezentiran Godišnji plan i program rada za 2014.godinu
IZ SLUŽBE ZA ZAPOŠLJAVANJE BPK-A GORAŽDE Prezentiran Godišnji plan i program rada za 2014.godinu PDF Ispis E-mail

21.04.2014.

IMG_8054

Kroz razne aktivnosti, Služba za zapošljavanje BPK-a Goražde želi da u 2014.godini unaprijedi saradnju sa poslodavcima – kako  u oblasti zadovoljenja njihovih potreba za kompetentnom radnom snagom, tako i poboljšanja kvaliteta u procesu posredovanja, selekcije i regrutacije nezaposlenih osoba.

Na današnjem sastanku, prezentiran je Godišnji plan i program rada Službe za zapošljavanje te njena aktivna politika zapošljavanja, a sastanku su prisustvovali i predstavnici kompanija koje u procesu zapošljavanja nove radne snage sarađuju sa ovom Službom.

Prema riječima direktorice Službe za zapošljavanje Nafije Hodo, Programom aktivne politike zapošljavanja predviđena su finansijska sredstva u iznosu od milion maraka koja će se realizovati putem programa zapošljavanja. Sredstva će biti obezbjeđena putem ove Službe i Federalnog zavoda za zapošljavanje.

„Mi već imamo pripremljena dva programa  koja ćemo finansirati, a u mjesecu maju počinju programi Federalnog zavoda za zapošljavanje.  Oni će realizovati sedam do osam programa, gdje otprilike naša Služba može dobiti blizu milion maraka i obezbijediti sredstva za finansiranje zapošljavanja svih kategorija stanovništva. Ono što mene posebno raduje jeste to da će biti pružena prilika i ljudima preko 45 godina starosti, koji su na tržištu rada jako nekonkurentni. Fokus je na proizvodnji i kompanijama koje zapošljavaju najviše radnika, ali smo na današnji sastanak pozvali i predstavnike određenih javnih preduzeća kao što je Kantonalna bolnica“- istakla je direktorica Službe za zapošljavanje BPK-a Goražde Nafija Hodo.

Takođe, bila je ovo prilika da se poslodavcima predstavi jedna nova aplikacija za posredovanje, regrutaciju i selekciju novih uposlenika, koja je dostupna na stranici www.szzbpk.ba, putem koje poslodavci mogu direktno slati svoje oglase i konkurse u smislu zahtijevanih kompetencija nezaposlenih osoba.

IMG_8042

Izvor: www.bpkg.gov.ba

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 7