Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Predstavljene mogućnosti saradnje i učešća na sajmovima
Predstavljene mogućnosti saradnje i učešća na sajmovima PDF Ispis E-mail

14.05.2014.

SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA CENTRA SKENDERIJA

Copy of IMG_8712

Predstavnici Centra Skenderija Sarajevo danas su posjetili Bosansko-podrinjski kanton Goražde.

Na zajedničkom sastanku sa predstavnicima Vlade i resornih ministarstava, a kojem su prisustvovali i predstavnici Privredne komore i Udruženja poslodavaca BPK-a Goražde, prezentirane su aktivnosti Centra Skenderija na organizaciji različitih sajmova, u okviru kojih se predstavljaju domaći i inostrani privredni potencijali i omogućavaju kontakti koji iniciraju dalji razvoj privrede.

- Tu smo s namjerom da ponudimo Kantonu i privrednicima učešće u projektima koje mi kao Sarajevski sajam organiziramo. U 2014. godini imamo dvanaest projekata, koji su vrlo interesantni i ovom prilikom pozivamo Kanton, privredne i industrijske kapacitete i sve koji su zainteresovani da se promoviraju kroz sajmove koje mi organiziramo. To je odlična prilika da se predstave kapaciteti i resursi koje kanton ima – kazao je koordinator sajmova Mersad Bilkić.

Ovom prilikom naglašena je posebno uspješna saradnja sa Srednjobosanskim kantonom u kojem privrednici nastupaju kolektivno, a želja je da se takva saradnja uspostavi i sa Bosanskopodrinjskim kantonom.

- Goražde, prema našim informacijama, doživljava jednu ekspanziju i zašto to ne predstaviti tako da svi vide. Mi organiziramo i međunarodne sajmove i to je prilika da se i na tom nivou razmijene i steknu neka nova iskustva – kazao je Bilkić.

Istaknuto je da će Vlada razmotriti ono što je prezentirano na današnjem sastanku, te odlučiti o načinima saradnje sa organizatorima sajmova u sarajevskoj Skenderiji, kako bi se potencijali i privreda ovog kantona predstavili na najbolji mogući način i pod što povoljnjijim uslovima.

Izvor: www.bpkg.gov.ba

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17